Productie van Coatings

POL Coatings

Productie van Coatings

Frank Pol is opgegroeid als schilderszoon en heeft daar zijn studie (HBO Chemie) en later zijn werk ook op afgestemd. Als opgeleid chemicus zag hij genoeg reguliere lakken op waterbasis, maar weinig hoogwaardige twee-componenten coatings op waterbasis. Daarop besloot hij deze in 2018 zelf te gaan ontwikkelen in samenwerking met partijen. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een productiebedrijf met een assortiment van tientallen verschillende soorten watergedragen en oplosmiddelvrije verven, lakken en hi-tech coatings.

Unieke duurzame coatings

Het assortiment biedt verschillende oplossingen voor de behandeling van hout, metaal, kunststof en minerale ondergronden. De grote kracht zit in de specialistische eisen en werking van de twee-componenten coatings op waterbasis. Zo heeft POL Coatings B.V. een zwembadcoating ontwikkeld dat uitstekend bestand is tegen inwerking van o.a. chloor en zuren. Of wat dacht je van een anti-graffiti coating waarbij aangebrachte graffiti zeer makkelijk en snel te verwijderen is. Bijzonder is ook de garagecoating die POL Coatings B.V. heeft ontwikkeld dat geen bandensporen meer achterlaat in showrooms en garages. Stuk voor stuk unieke producten die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Producten op maat

Door de brede technische kennis is POL Coatings B.V. in staat om producten op maat te ontwikkelen en te leveren. Voor elke uitdaging helpt POL Coatings B.V. bij het vinden, formuleren en het leveren van het geschikte coating systeem. Bijna alle producten worden B2B geleverd onder private label. Ook helpt POL Coatings B.V. klanten bij ontwerpen en grafisch vormgeven van het label en de bijhorende documentatie. Qua verpakkingsmogelijkheden zijn de keuzes ruim. Of het nou gaat om kunststof verpakkingen, blik verpakkingen of gekoppelde 2 componenten verpakkingen. Dit is leverbaar van klein- tot grootverpakking.

Export naar Europa

Het unieke van de producten maakt dat POL Coatings B.V. niet alleen levert in Nederland maar ook steeds meer andere landen. Het vele pionierswerk in het opzetten van een grote coatinglijn op waterbasis betaald zich nu uit. De productie is vergaand geautomatiseerd zodat het bedrijf klaar is om snel te kunnen opschalen. De specialistische coatings doen het goed in het buitenland. Van de omzet is ongeveer 15% afkomstig uit export. Dit zal naar verwachting snel groeien, met name in Duitsland. Veel verfgroothandels leveren internationaal. Naast directe export vind er ook veel indirecte export plaats. Het gebeurt regelmatig dat in opdracht van de bestaande klanten zendingen naar Oost-Europa en soms verder weg worden verzonden.

Export landen

België | Duitsland | Denemarken | Spanje | Italië |

Incidenteel | Meerdere landen

Ceo

POL Coatings | Frank Pol