Profish

Vis

Profisch is ontstaan in IJmuiden onder de naam zeevisgroothandel Siewertsen. In 1999 is het bedrijf verhuisd naar Twello en opereert het onder de naam Profish. In Twello werken ruim 300 professionals aan het verwerken, verpakken en verkopen van verse vis aan voornamelijk de retail. Sinds 2018 maakt Profish deel uit van de PP-groep (Parlevliet & Van der Plas). Dit is een succesvolle familieonderneming met ruim 8.000 medewerkers in binnen- en buitenland. Samen met dochterondernemingen is dit het grootste visverwerkende bedrijf van West-Europa.

Focus op de retail

Binnen de PP-groep is Profish gespecialiseerd in de levering van verse vis aan de retail. Directeur Henry Zwiers: “vers is een aparte tak in de vishandel en heel anders dan diepgevroren vis. Snelheid en secuur werken volgens alle voedsel en veiligheidsnormen is daarbij van groot belang. Dat beheersen we in Twello goed. We leveren onder andere aan bijna alle retailketens van inkoopcombinatie Superunie (o.a. PLUS, Dirk, SPAR, Poiesz). Onze productie is in staat om meerdere productgroepen voor verschillende klanten tegelijk op de productielijn te produceren. Dit maakt het produceren zeer effectief”. Er wordt niet alleen voor de Nederlandse markt geproduceerd, maar ook voor omliggende landen. Dit maakt dat Profish tot één van de grootste leveranciers van voorverpakte vis aan de retail.

Blijven innoveren

Stil staan is achteruitgang. Naast innovaties in het productieproces wordt ook geïnnoveerd met nieuwe visconcepten. Als voorbeeld noemt Henry : een gerookte buik van een zalm voorzien van speciale kruiden. Smaakt voortreffelijk en een mooi voorbeeld hoe je een deel van de zalm wat minder bekend was nu hoog in de markt kan verwaarden.

Toekomst

De afgelopen jaren is vis steeds populairder geworden. Het product is als betrekkelijke nieuwkomer uitgegroeid tot een volwassen productgroep met een enorme groeipotentie. De medewerkers, zowel in de binnen- als buitendienst, zijn echte vakmensen en werken nauw samen met retail vertegenwoordigers op verschillende niveaus: van winkelbegeleiders tot aan categoriemanagers op hoofdkantoor. Dit stelt Profish in staat om met hun kennis en expertise in alle lagen van de retailmarkt echte meerwaarde te creëren. Daarbij wordt nauw samengewerkt met moederbedrijf de PP-groep.

Export landen

België | Duitsland | Oostenrijk | Zwitserland

Ceo

Profish | Henry Zwiers