Programic

It-Bedrijf

Programic is een jong IT-bedrijf opgericht in 2017 dat kan buigen op meer dan 16 jaar ervaring in deze sector. De missie van Programic is bedrijven online te verbinden met hun doelgroepen en tools te bouwen die bedrijfsprocessen eenvoudiger en efficiënter maken. Daarbij staat niet de techniek centraal maar de gebruiker, of beter gezegd de klant van de klant. Deze aanpak werkt, het bedrijf groeit flink en telt inmiddels veertien medewerkers.

Combinatie business development en maatwerk software De producten waarmee Programic toegevoegde waarde creëert bij haar klanten zijn websites, webshops, business software op maat en mobiele app-ontwikkeling. Binnen alle projecten maakt Programic gebruik van de nieuwste technieken om te zorgen dat hun klanten koplopers worden en blijven in hun markt. “Onze kracht is dat we ons tot in den treure verdiepen in de business van onze klanten, met als insteek slimme techniek in te zetten om je business verder te helpen”, aldus mede-eigenaar Bram van Dam.

Programic kent een grote verscheidenheid aan klanten en opdrachten. Zo bedienen ze lokale ondernemers uit Deventer met de ontwikkeling van websites als diverse internationale organisaties met complexe interne applicaties. Recent opgeleverde projecten zijn onder andere een app voor chronisch zieke kinderen die hun ondersteund in moeilijke tijden; een datingplatform met een slim algoritme die personen matcht op basis van gemeenschappelijke interesses; een webshop met configurator om op visuele wijze je eigen elektrische scooter samen te stellen en een onderwijsplatform voor hbo-instellingen om hun curriculum beter te documenten, te borgen en te delen tussen collega’s. “De diversiteit in onze opdrachtgevers en opdrachten maakt ons werk elke dag weer uitdagend. We blijven elke dag leren van onze klanten”.

Export
De allereerste export van Programic haar diensten vond plaats dankzij een groot Deventers bedrijf die vestigingen heeft in onder andere Duitsland, Tsjechië, België, Frankrijk en Oostenrijk. Diverse systemen als track-and-trace, voorraadbeheer en analyse software die Programic voor de Nederlandse markt heeft ontwikkeld, worden nu ingezet voor Duitse en Belgische vestigingen. Remco Wolvenne en Bram van Dam zijn enthousiast over de groei van hun bedrijf: “Klanten merken dat we hen centraal stellen in plaats van de techniek. We investeren veel in de klantrelatie en dat betaalt zich in vertrouwen weer terug. Het is mooi om te zien dat buitenlandse bedrijven nu interesse krijgen in software die wij voor Nederlandse klanten hebben ontwikkeld. We zien hier nog meer kansen liggen voor de toekomst”. De verwachting is dat Programic de komende jaren flink zal doorgroeien op hun plek binnen Innovatiecampus de Gasfabriek te Deventer.

Export landen

België | Duitsland | Sint-Maarten

Ceo

Programic | Bram van Dam