Ergonomische matten

Pro(t)Action Products

Ergonomische matten

In de industrie verricht ruim 36% van de werknemers regelmatig méér dan twee uur achter elkaar staand werk. Bij langer dan één uur staan pompen de kuitspieren het bloed onvoldoende richting het hart. Het ‘blijft hangen’, wat kan leiden tot onder andere spataderen, gewrichtspijn en rug- en nekklachten. Dit zette Arne Pruijt aan om hier oplossingen voor te vinden. Deze vond hij in Scandinavië. Daar stonden werknemers op ergonomische matten die de bloedsomloop wel stimuleren met als resultaat minder klachten, tevreden werknemers en minder ziekteverzuim. Hij startte daarom in 1993 met het importeren van deze matten om deze te vermarkten in de Benelux met focus op Nederland.

Pionierswerk verricht

Destijds waren de matten nieuw in Nederland en na pionierswerk in de beginjaren heeft Pro(t)Action nu een stevige positie bij bedrijven. Naast industrie wordt er ook veel gestaan in de horeca, handel en sorteercentra. Het assortiment beslaat inmiddels meer dan dertig soorten matten die voor allerlei toepassingen ook in veel kleuren en maatvoering te leveren zijn. Van matten met 35 meter lengte tot in cirkelvorm. En van matten die autoclaaf-bestendig zijn tot ESD. Het geheim van de matten zit in de vele soorten luchtkussentjes die er in verwerkt zijn. Deze dwingen het lichaam tot het continue uitvoeren van (zeer) kleine correcties om je evenwicht te behouden. Dit prikkelt de beenspieren die daardoor blijven zorgen voor het doorpompen van het bloed naar het hart.

Ook andere vloeroplossingen en ergonomische hulpmiddelen

Naast ergonomische matten worden ook andere vloeroplossingen geleverd. Hierbij moet u denken aan zelfklevende materialen t.b.v. vloermarkering, -signalering, -pictogrammen, reflectiemateriaal, antisliptapes alsmede antislipmatten en coatings. Voor elke ondergrond en werksituatie zijn specifieke oplossingen mogelijk. Een derde productgroep wordt gevormd door werkstoelen, stahulpen, de Ergostep en in hoogte verstelbare werktafels.

In de loop van de jaren is een groot netwerk van tevreden gebruikers, verwijzers en wederverkopers ontstaan waardoor via mond-tot-mondreclame steeds meer bedrijven Pro(t)Action weten te vinden. De goede online vindbaarheid van de eigen website staandwerk.nl en webshops gripsafe.nl en vloertapes.com zorgen ook voor een gestage groei van het aantal klanten. De meerwaarde van de ergonomische producten wordt bewezen door een ervaringstest op de werkplek (en dan wil men niet meer zonder…!).

Toekomst: verbreding assortiment

Het assortiment is nog steeds groeiende. De laatste productgroep die aan het assortiment is toegevoegd zijn antislip strips die verwerkt worden in hardhouten tuinvlonders. Bij regen worden deze vaak zeer glad en de antislip strips voorkomen valpartijen. Hiervoor zijn nieuwe markten aangeboord.

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Pro(t)Action Products | Arne Pruijt