EVC-Trajecten

QRM

EVC-Trajecten

Frank Goossens is met zijn bedrijf QRM landelijk specialist op get gebied van EVC-trajecten. Een EVC staat voor Erkenning van eerder Verworven Competenties. Dit betekent dat wat medewerkers geleerd hebben op school, in werk of privé wordt beoordeeld en erkend. Een EVC traject maakt zichtbaar welke kennis, houding en ervaringen iemand heeft opgedaan. Het resultaat wordt vastgelegd in een EVC-certificaat en kan leiden tot een vakbekwaamheidsbewijs of een officieel MBO of HBO diploma. Voor de organisatie worden doorgroeimogelijkheden van medewerkers doorgelicht of kan bij inkoop van cursussen vrijstellingen verkregen worden.

Een EVC zorgt niet alleen voor een verlaging van de opleidingskosten, maar ook voor een verhoging van het werkplezier door sec dat te leren wat je nodig hebt. Een niet onbelangrijk voordeel is dat wanneer je je personeel intern kunt opleiden je het extern niet hoeft te werven. Zo wordt inhoiud gegevens aan duurzame inzetbaarheid.

QRM zorgt jaarlijks voor honderden EVC-projecten bij tientallen organisaties door het hele land. Daarbij ligt het accent op techniek, zorg & welzijn, onderwijs en kinderopvang. Met meer dan 150 opleidingsprofielen is er altijd een geschikt profiel te vinden of het wordt op maat van het bedrijf gemaakt. Het leveren van maatwerk en verder gaan waar anderen stoppen is een typisch kenmerk van QRM. Veel collega-aanbieders van EVC-trajecten zijn daarvoor te groot. Dit maakt dat mooie bedrijven als IJssel Technologie, Trivium Packaging, Ambiq en RIWIS graag met QRM werken.

Sinds kort is QRM ook actief geworden in België. Voor de onderwijsinstelling in Belgisch Limburg heeft QRM diverse EVC-trajecten uitgevoerd. Dit smaakt naar meer. Frank: “het was erg prettig werken met de Belgen. Ik merk dat de bureaucratie in het Belgisch onderwijs stukken minder is dan in Nederland. Reden om actiever te gaan worden in België. QRM is ook bezig met een marktverkenning van de Duitse markt. Dit is voor QRM interessant want de tweede vestiging zit in Hengelo vlakbij de grens. Samenwerking is in gang gezet met de Duitse Hogeschool om de Nederlandse EVC geschikt te maken voor de Duitse markt.

QRM

Export landen

België | op termijn Duitsland

Contact

Ceo

QRM | Frank Goossens