Schilder & vloergereedschappen

REA

Schilder & vloergereedschappen

In 1949 is REA opgericht door de twee compagnons Van der Reydt en Adelerhof. Zij starten met de productie van schildersgereedschap zoals verfschrappers, plamuur-, stop- en hakmessen. Later nam Piet Mulders het roer over en momenteel voert zijn kleinzoon Jitse Rosema de directie. In de loop van de jaren is het assortiment uitgegroeid tot een compleet pakket non-paint producten voor de Schilders- en vloerenbranche.

We hebben geen klanten maar relaties

Dat is de slogan van dit mooie familiebedrijf. Wat bindt is het gezamenlijk belang: het werken met kwaliteitsproducten dat het schilderen en aanbrengen van vloeren makkelijk maakt met een mooier resultaat. In de loop van de jaren is een bestand opgebouwd van betrouwbare leveranciers in Nederland en omliggende landen waarmee in partnership nieuwe kwaliteitsproducten worden bedacht, geproduceerd en geleverd.

Een specialiteit van het huis zijn de vachtrollers. Het assortiment is zeer groot, zowel qua toepassing als qua breedte van de roller: van 2 tot 70 centimeter breeds. Jitse: “elke roller heeft zijn eigen specifieke kenmerken en ons team weet precies welke type roller bij welke verf of vloer het beste past. In onze showroom ontvangen wij onze relaties en informeren hen hier graag over. Een mooi voorbeeld is de Professional + Plus Viltroller die in samenwerking met TNO ontwikkeld is. Deze heeft een vergoot opname vermogen van meer dan 30% ten opzichte van traditionele rollers. Hiermee kan sneller gewerkt worden. Naast sneller werken is ook beter werken van groot belang. Dit heeft betrekking op het eindresultaat: mooier schilderwerk door niet te pluizen. Maar ook speelt ergonomie een belangrijkere rol. Door extra focus op betere grip wordt o.a. blaren op handen voorkomen.

Ook internationaal actief

De producten van REA BV worden aan ongeveer 500 schilders- en vloerenbedrijven en winkels verkocht in Nederland. De focus op kwaliteit zorgt voor lange termijnrelaties. Jitse: “heeft men eenmaal met onze producten gewerkt dan wil men niet weer wat anders. Dit is ook de reden dat we veel relaties ook buiten Nederland hebben. We verwachten hierin de komende jaren nog verder in te groeien.

REA

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk | Zwitserland | Polen | Tsjechië |

Incidenteel | Andere landen

Ceo

REA | Jitse Rosema