Producent verwarmingssystemen

Remeha

Producent verwarmingssystemen

Ooit, in de jaren dertig, begonnen als fietsenmaker, ontwikkelde het bedrijf zich tot een global player, gevestigd in Apeldoorn. We hebben het over Remeha, dat in Nederland vooral bekend is vanwege de cv-ketels. Het bedrijf is gestart als familiebedrijf, Van Reekum Metaal Handel, produceert naast alle vormen van verwarmingssystemen ook warmwateroplossingen, warmtepompen en hybride oplossingen. Door twee grote overnames, het Franse De Dietrich Thermique en de Engelse Baxi Group, kon het bedrijf uitgroeien tot een wereldspeler ‘BDR Thermea Group’, gevestigd in 80 landen.

Remeha: van fietsenmaker tot global player 

Bij BDR Thermea Group werken wereldwijd 6.500 mensen. Samen zorgen ze voor een omzet van 1,7 miljard euro. Het hoofdkantoor is in Apeldoorn gevestigd. Remeha is één van de grote merken binnen BDR Thermea. Het bedrijf produceert voor drie markten: utiliteit, projecten (met name woningbouwverenigingen) en particulieren. 

De Nederlandse markt voor cv-ketels is 400.000 stuks per jaar. Remeha is de grootste speler op de particuliere en utiliteitsmarkt in Nederland. Van de productie in Apeldoorn is circa 50% bestemd voor de Nederlandse markt en 50% voor export (zoals Duitsland, Italië, UK en China). Voor het bedrijf is één gegeven allesbepalend: de ervaring van de klant.

BDR Thermea Group is een global player, daarom is het van belang een uitgebalanceerd modern productenpakket te hebben voor zowel de Nederlandse markt als de exportmarkt. Hierbij is dus innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen een kerneigenschap van Remeha.

Remeha bevindt zich in een interessante fase: energietransitie. De omslag van het gebruik van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Remeha is goed voorbereid op deze verandering, omdat ze in veel meer landen dan Nederland hun producten op de markt brengen. En in die landen spelen hybride systemen en elektriciteit een veel grotere rol, daar is sprake van een ‘multi-fuel’ markt. Nederland is met de sterke focus op gas eigenlijk uniek. Toch verwacht Arthur van Schayk dat in de komende jaren gasgestookte cv-ketels niet helemaal zullen verdwijnen, “want de bestaande infrastructuur is goed bruikbaar voor schoon gas gewonnen uit wind, zon of biomassa. Ook andere toepassingen zoals warmtepompen en hybride systemen zullen in Nederland in toenemende mate een belangrijk onderdeel van het assortiment worden.”

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Remeha | Arthur van Schayk