Geef uw accu een tweede leven!

Repower

Geef uw accu een tweede leven!

Repower is opgericht door Dhr. Kanters, nadat hij 10 jaar werkzaam is geweest in de afvalinzameling en recyclingbranche. Hij is best trots op het feit dat hij vanuit het niets dit mooie bedrijf met eigen middelen heeft kunnen opbouwen. Mensen die lastig aan het werk kunnen komen kan hij een mooie werkplek bieden en ook mensen met een rugzakje voelen zich echt op hun plek bij Repower.

Accu4all.nl is de webshop van Repower voor accupacks op maat, maar je kunt daar ook de gel accu’s voor diverse toepassingen bestellen.

Het bedrijf richt zich op het vernieuwen en hergebruiken van accu’s die werken op basis van oplaadbare batterijcellen. Dit soort accu’s worden in toenemende mate toegepast in o.a. handgereedschap, zak- en duiklampen, meetapparatuur, noodverlichting, speelgoed en ook in elektrische fietsen en scooters. Ook zijn er accu’s voor industriële toepassingen zoals lantarenpalen op zonne energie. De batterijcellen worden in serie geschakeld en samengevoegd tot een zogenaamd batterypack. Het voordeel van deze accu’s ten opzichte van traditionele lood-zuuraccu’s is met name de hoge mate van vormvrijheid en het geringere gewicht.

Het batterypack is over het algemeen het enige onderdeel van de accu wat aan slijtage onderhevig is. Door alleen het batterypack te vervangen begint de accu als het ware een tweede leven. Deze vorm van hergebruik levert naast een kostenbesparing ook een milieubesparing op in de vorm van minder afval en minder gebruik van grondstoffen. Repower zorgt voor een milieuverantwoorde verwerking van de batterijen.

Repower doet voornamelijk zaken met bedrijven zoals: bouwbedrijven, installateurs, technische diensten en fietsdetaillisten, maar ook overheden en instellingen voor noodverlichting alsmede bouwmarkten en gereedschapsdetaillisten behoren tot hun klanten kring.

Als trends ziet Kanters dat importeurs zoeken naar oplossingen om accu’s in te kunnen kopen in China om deze vervolgens in Europa te laten assembleren. Het zelf maken van accupacks t.b.v. de industrie wordt steeds belangrijker. Omdat het transport van gereed product (accu’s) veel duurder is geworden en inmiddels ook als gevaarlijk wordt bestempeld, dit in tegenstelling tot het vervoeren van losse cellen, zal het hier assembleren van accupacks en vernieuwen van bestaande accu’s de norm gaan worden. De lithium-Ion cellen die veelal in de accu’s worden gebruikt, worden hoofdzakelijk allemaal lokaal ingekocht.

Export landen

Verkoop 90% | Nederland

Verkoop 10% | België | Luxemburg

Ceo

Repower | R. Kanter