Rhinetex

Mode

De wereld aan stoffen in katoen, linnen en zijde voor quilten en patchwork. Maarten JC Amse koopt in 2004 Rhinetex bv. Maarten en zijn vrouw Irene Amse hebben met hun bedrijf de afgelopen twaalf jaar een enorme groei doorgemaakt. Rhinetex bedient een marktsegment van ruim 1.700 retailers in quilten in Europa. In 2017 is het bedrijf verhuisd naar Deventer. Amse: “Quilten is een vaardigheid die vooral door hoger opgeleiden wordt uitgevoerd. Het vraagt de nodige discipline en wiskunde om de juiste berekeningen te maken voordat een quilt tot stand komt. Over het algemeen ben je zeker een jaar bezig met het maken van een quilt”. Van oorsprong een Engelse bezigheid, die vooral door dames werd uitgevoerd. Een kleed werd vaak cadeau gedaan bij een huwelijk of geboorte van een kind. De laatste jaren geven veel heren zich over aan deze quilt(y) pleasure en maken de meest fantastische wandkleden. Het quilten van een kleed neemt snel een jaar in beslag.

Lifestyle
Het pand heeft drie etages. Naast kantoren, een grote ruimte met de voorraad van prachtige stoffen. En zaal waarin symposia en workshops quilten wordt gegeven. Een showroom waarin verschillende ‘lifestyle settings’ zijn ingericht. Irene Amse en Marco Aarnink, (businesspartner Rhinetex sinds 2017) zetten gezamenlijk de ‘lifestyle fabrics’ in de markt.

Exclusieve prints
Rhinetex levert ontwerpen van gerenommeerde quiltdesigners. Vier keer per jaar worden 20 nieuwe collecties uitgebracht. Een collectie kan bestaan uit 40 verschillende stoffen en prints. De retailers kunnen intekenen op een collectie. Bij voldoende afname wordt de collectie geprint. Een strakke planning en een uitstekend salesteam zorgen voor een vlotte communicatie met de klanten. De stoffen worden geprint en (eventueel) versneden in Zuid-Korea en geïmporteerd om vanuit Deventer te worden verspreid over Europa. De doorlooptijd van printen tot levering in de winkel bedraagt twee maanden.

Fabbies
Rhinetex heeft sinds 2019 een nieuwe productlijn op de markt gezet: Fabbies.com. Op deze website kunnen stofliefhebbers zelf prints uitzoeken uit ontelbare voorbeelden. Deze stoffen worden vervolgens in Nederland digitaal geprint en afgeleverd. Dit kan al vanaf 1 strekkende meter en wat ook bijzonder is, ook met breedtes van 1,4 meter. Dit is met name interessant voor confectiebedrijven, maar de particulier is ook welkom. Dit digitaal drukken kan op katoen, maar ook op canvas. Met Fabbies verwacht Rhinetex een belangrijke nieuwe markt aan te boren naast de guiltstoffen.

Export landen

Europa |

Uitgezonderd | Italië | Portugal | Spanje

Ceo

Rhinetex | Maarten JC Amse