Accessoires voor logistieke panden

Rite-Hite

Accessoires voor logistieke panden

Rite-Hite is een wereldleider in de productie, verkoop en service van laadperronapparatuur, industriële deuren, veiligheidsbarrières, grote professionele ventilatoren, en meer – allemaal ontworpen ten behoeve van de veiligheid, beveiliging, productiviteit, energiebesparing en het milieubeheer.

Rite-Hite kreeg voor het eerst bekendheid als fabrikant van laadperronapparatuur. T.b.v. de veiligheid van laadperrons introduceerden zij destijds de baanbrekende trailerbeveiliging, bedoeld om trailers vast te zeten tijdens laden en lossen. Het gepatenteerde ontwerp biedt bescherming tegen verschillende soorten trailerscheidingen, het werd al snel de industriestandaard en blijkt nu de voorkeursoptie te zijn bij de meeste installaties wereldwijd. Het aanbod is inmiddels uitgebreid met industriële elektrische deuren, deuren voor koude opslag, impactdeuren, dockshelters en looppad en werkplek afscheiding.

Rite-Hite is opgericht door de Amerikaanse familie White in 1965 en nu is de 3e generatie volop actief in het bedrijf. Sinds 1996 zit er een vestiging in Twello. Dhr. Wim Zwikker is 8 jaar werkzaam binnen Rite Hite waarvan alweer 5 jaar de managing Director voor de Benelux & UK. De productie vindt plaats in Amerika, Duitsland, China en Polen.

Groei van de onderneming heeft plaats gevonden door de locaties van de (nieuwe) klanten te volgen, dus via een echte customer focus. Het was hoofdzakelijk een organische groei, maar er zijn ook diverse overnames geweest.

Dhr. Wim Zwikker is best trots op hoe mensen zich kunnen ontplooien binnen het concern, mensen krijgen hiervoor veel mogelijkheden.

Twello dekt de sales van de Benelux af met een buitendienst, storingsdienst, subcontracters en vele vaste partners. In Twello zijn 20 mensen werkzaam maar in totaal zijn er 2.5000 mensen werkzaam en eigen mensen worden in Amerika opgeleid.

Fam. White wil oplossingsgericht producten maken voor specifieke toepassingen in de logisiteke sector. De kracht van het bedrijf is dat ze echt lokaal aanwezig zijn maar globaal denken.

Ontwikkeling in de markt is dat klanten veel kritischer zijn geworden en er is tegenwoordig veel kennis nodig om kwalitatief goede oplossingen te bedenken. Ook wordt er i.v.m. duurzaamheid bewust gekozen voor producten met een lange levensduur. Veiligheid is helaas bij de afnemers altijd een kostenpost. Ergonomie en veiligheid in combinatie met verdergaande automatisering worden de komende jaren steeds belangrijker binnen de distributie centra.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Rite-Hite | Dhr. Zwikker