Semiconductorbedrij

RoodMicrotec

Semiconductorbedrij

Als spin-off van Philips is in 1970 RoodMicrotec opgericht. Het is een semiconductorbedrijf dat producten en diensten levert aan de industriële markt. De producten zijn semiconductors, ook wel chips genoemd, die op specificatie van haar klanten worden ontwikkeld en geproduceerd. Als dienstverlening ontwerpt RoodMicrotec met partners de chip, besteedt de zogenaamde wafer en verpakking uit aan subcontractors, en test, kwalificeert en onderzoekt de chip op functionaliteit en kwaliteit.

RoodMicrotec levert haar diensten ook zelfstandig aan industriële bedrijven, voornamelijk aan bedrijven die een of meerdere diensten niet of in onvoldoende mate in huis hebben. Door haar onafhankelijke positie komt RoodMicrotec nooit in concurrentie met haar opdrachtgevers. RoodMicrotec is wereldwijd actief met het zwaartepunt in Europa. Er wordt veel geleverd aan de autoindustrie, (Zuid)Duitsland is daarbij zeer belangrijk. Reden waarom het bedrijf ook twee grote locaties in dat land heeft staan. Het laboratorium en de onderzoeksfaciliteiten zijn daar ook gevestigd. Andere belangrijke exportlanden zijn de Benelux, Oostenrijk en Zwitserland. Incidenteel vind export plaats naar Azië en de USA.

Bijzonder te vermelden is dat RoodMircotec een beursnotering heeft aan de NPEX. De ruim 100 medewerkers realiseren een jaaromzet van bijna 12 miljoen euro (2020).

RoodMicrotecs diensten op het gebied van wafer, verpakking, printplaat assemblage, printplaat- en interconnectietechnologie (solderen, lijmen, krimpen) omvat:

· (eXtended) Supply Chain Services

· Testengineering services, test program ontwikkeling

· Kwalificaties & Reliability onderzoeken

· Opto-mechanische kwalificaties

· Fout-en technologie analyse, ESD consulting en metingen – ook in productielijnen

· Test-en end of line services w.o. programmering

Het onderscheidend vermogen van RoodMicrotec is dat al deze diensten onder 1 dak wordt aangeboden. Niet veel concurrenten bieden dit onder één dak aan en zijn onafhankelijk.

RoodMicrotec’s strategie is gericht op uitbreiding en versterking van de organisatie en versterking van de marktpositie. Het bedrijf ziet een trend dat door Corona supply chains kwetsbaar zijn gebleken en dat Europa ook steeds meer de behoefte voelt aan het hebben van een eigen chipindustrie om zo minder afhankelijk te worden van leveringen uit China. Beide trends zijn gunstig voor RoodMicrotec. Verder bevat steeds apparatuur chips en ontstaat groei ook uit het meegroeien met de huidige klanten. Nieuwe klanten ontstaan vaak door referenties, beursbezoek en gericht zoekverkeer op internet.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

RoodMicrotec | Martin Sallenhag