Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

internationale distributeur van hoogwaardige machines

Royal Reesink

internationale distributeur van hoogwaardige machines

Een internationale speler voor logistiek, grondverzet, material handling en landbouw. De huidige CEO, Gerrit van der Scheer, is opgegroeid met Royal Reesink. Zijn vader was smid in een dorpje nabij Zwolle en de toeleverancier was destijds al Royal Reesink. Dat is niet zo verwonderlijk, want het bedrijf bestaat 231 jaar. Royal Reesink is in de eerste plaats een handelsonderneming en in de tweede plaats een productiebedrijf. Bij Reesink werken 1.800 medewerkers, het bedrijf heeft vestigingen in binnen-en buitenland, de omzet 2017 zal ca. 650 miljoen euro bedragen.

Royal Reesink is actief in het grondverzet, landschappelijk onderhoud, logistiek, landbouw en material handling (vorkheftrucks). Het bedrijf levert machines aan deze sectoren. Daarbij kan het gaan om het eigen merk, Kaweco, of Lalesse (automatische kranen en magazijninrichting), of om andere merken als Kobelco, Linde, Toro, Claas en Kuhn. Reesink is daarnaast leverancier van ‘smart solutions’. Dit geldt zowel voor de logistiek, als de landbouw. Het bedrijf kent in al zijn divisies project- en engineeringsafdelingen, die de smart solutions ontwikkelen. Tot de oplossingen die het bedrijf heeft ontwikkeld behoort het volledig inrichten van magazijnen, waar zelfsturende kranen de magazijnen met goederen vullen en robots zorgen voor het picken van de orders.

Royal Reesink heeft niet alleen vestigingen in Nederland. Zo telt het bedrijf alleen al in Kazachstan elf vestigingen, die samen een omzet van 60 miljoen euro genereren. Daarnaast is het bedrijf gevestigd in: Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken en Turkije. Verder belevert Reesink o.a. Polen en de Scandinavische landen. Zo’n 50% van de omzet van het bedrijf is bestemd voor het buitenland.

Over de ontwikkeling van de omzet in Kazachstan is Van der Scheer tevreden: ”we zijn pas vijf jaar geleden gestart en sindsdien is het snel gegaan. We merken dat we daar met onze oplossingen een uitstekende bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land.”

Naar de toekomst toe verwacht Van der Scheer vooral groei in Afrika en dan in eerste instantie in Tanzania en Zuidelijk Afrika, daar kunnen we wat bijdragen aan logistieke oplossingen en de ontwikkeling van hoogwaardig voedsel.”

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Royal Reesink | Gerrit van der Scheer