Ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie

Ruitenberg

Ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie

De wieg van familiebedrijf Ruitenberg stond in Amersfoort. Grondlegger Willem Ruitenberg startte in 1938 daar een agentschap in aardappelzetmeel. In de loop van de jaren groeide het bedrijf hard door en na enkele verhuizingen binnen Amersfoort kwam Ruiterberg in 2003 naar Twello. Anno nu is Ruitenberg nog steeds een familiebedrijf met 90 zeer betrokken professionals een innovatieve, internationale ontwikkelaar & producent van ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Ruitenberg Ingredients is een pionier in het vinden van creatieve en innovatieve oplossingen. Het bijzondere aan Ruitenberg is dat ideeën, ingrediënten en processen samen komen. Deze drie pijlers vormen de basis voor succesvolle ontwikkeling van functionele concepten en toepassingen. Hierbij wordt nauw met de klant samengewerkt. Dit stopt niet bij adviseren over ingrediënten en textuur van de producten. De klanten worden ook ontzorgd bij het in productie nemen van de ontworpen en bedachte producten. In Twello beschikt Ruitenberg over diverse machinelijnen waarbij het produceren van nieuwe producten ook daadwerkelijk getest kan worden. Dit maakt Ruitenberg mede uniek in de markt.

Innovation as main ingredient

De klanten van het bedrijf bevinden zich in de bakkerij-, vlees- en conveniencesector. Hiervoor is een breed en diep assortiment aan concepten en toepassingen ontwikkeld. Hierbij moet u denken aan (hartige) vullingen, deegconcepten, eivervangers, alginaattoepassingen, gestructureerde plantaardige eiwitten, vloeibare rook, 2D food printing en ingrediënten voor drop en zoetwaren. Van de omzet gaat bijna driekwart naar het buitenland.

Eén van de laatste innovaties is Rudin®ProVega, een unieke eiwitstructuur die te gebruiken is als vervanging van vlees. De sappigheid, bite en textuur zijn haast niet te onderscheiden van die van vlees. De eiwitten kunnen zowel uit plantaardige (soja, veldbonen) als uit dierlijke bron (ei, wei) stammen.

Een ander bekend product is Rudin®VegaCasing. Een alternatief voor natuurlijke darm, collageen of cellulose. De jaarlijkse productie bedraagt een paar miljoen kilo en wordt afgezet over de hele wereld. Ruitenberg loopt voorop bij het helpen produceren van vlees- en vegetarische worst op maat op verschillende co-extrusiesystemen.

Daarnaast heeft Ruitenberg een ‘eetbare inkt’ (Rudin®Jet) die onder andere kan worden gebruikt voor het printen van logo’s op voeding.

Het bedrijf verwacht de komende jaren flink te groeien. Dit is geen doel op zich maar het resultaat van absolute klantfocus.

Export landen

Europa | USA | Canada | Australië | Japan