SaabWorld

Autogarage

De liefde voor het automerk Saab begon al vroeg bij Thom van der Wiel. Als klein kind ging hij in 1977 voor het eerst met zijn vader mee om een Saab te kopen bij de garage. Pa van der Wiel heeft sindsdien altijd Saab gereden en de liefde voor Saab sloeg direct over op Thom. De eerste auto werd uiteraard een Saab en hij ging zich verdiepen in het merk en nam ook het onderhoud zelf ter hand. Hij werd hierin heel handig en bouwde een internationaal netwerk op van mede-Saabliefhebbers. Vanuit dit netwerk werd hij steeds meer gevraagd om ook het onderhoud van andere Saabliefhebbers te doen en de benodigde onderdelen daarvoor te leveren. Dit nam zo’n vlucht dat hij in 2007 van zijn hobby zijn beroep ging maken.

Eigenzinnig merk

De Zweedse autofabrikant Saab bouwt sinds 2012 geen auto’s meer, maar het merk is nog springlevend vanwege de grote schare fans van dit eigenzinnig merk. De Saab wordt geroemd om de perfecte stroomlijn, de betrouwbaarheid, de wegligging en de veiligheid. In de beginjaren waren het vooral artsen, advocaten en hoogleraren die in een Saab reden. Het publiek dat nu Saab rijdt, is verscheidener en ook jonger geworden.

Technisch hoog niveau

SaabWorld is in Nederland en daar buiten een begrip. Uit heel Nederland en soms zelf daarbuiten laten liefhebbers hun Saab daar onderhouden. De expertise is groot en de breedte van het assortiment aan onderdelen is het grootste van het land. Reden waarom ook steeds meer Saab-eigenaren en collega-garages uit heel Europa en daar buiten onderdelen bestellen bij SaabWorld. Thom: “er gaat bijna geen dag voorbij of ik sta een buitenlandse klant te woord. Laatst kreeg ik een telefoontje uit Suriname of we daar bepaalde onderdelen konden leveren”. In de showroom staan Saab’s uit meerdere decennia te koop. SaabWorld voert ook Saab’s in uit de landen waar Saab populair is zoals Zweden, Italië, Zwitserland en de USA.

Specialties

In de ruime werkplaats worden reparaties uitgevoerd om de ingekochte Saab geschikt te maken voor de verkoop. Dit varieert van APK tot (deel)restauratie, revisie en tuning. Wat niet te koop is zijn enkele zeer speciale curiositeiten van Thom zelf. Wat dacht u van een zeswielige Saab bestelwagen, de Saabcamper of de Saab pickup truck? Bij het zien van deze blikvangers wordt de kwaliteitsvraag aan Thom en zijn team nooit gesteld.

Export landen

Europa |

Soms daar buiten

Ceo

SaabWorld | Thom van der Wiel