Salland Storage

Self Storage

In 2006 is Salland Storage opgericht door de broers Jan-Hein en Maarten Streppel. In eerste instantie als bij-activiteit en sinds 2012 als hoofdactiviteit. Op de Duurstedeweg in Deventer richten ze zich op ruimteverhuur voor zowel particulieren als ondernemers. Naast de vestiging in Deventer heeft Salland Storage ook satelliet vestigingen in Twello en Wijhe.

StowBox
Als mensen hun spullen willen opslaan hebben ze alles vier keer in handen. Van huis in aanhangwagen/busje, daarna uitpakken bij de opslagbox en na de opslagperiode dezelfde route terug. De broers Streppel bedachten dat dit efficiënter kon. Als oplossing is de StowBox bedacht.
De StowBox is een opslagbox die op een aanhanger wordt geplaatst. De klant haalt, met een normaal rijbewijs en “Golf met trekhaak”, de aanhanger met StowBox op, pakt al zijn spullen thuis voor de deur in en brengt de StowBox vervolgens naar één van de drie vestigingen van Salland Storage. Daar tilt een heftruck de StowBox van de aanhanger en zet deze in de verwarmde en beveiligde opslaghal.

De broers Streppel hebben StowBox zelf bedacht, ontworpen en inmiddels vele gebouwd. De StowBox heeft een inhoud van 13 m3 en is met name bestemd voor inboedels. Over het algemeen hebben de meeste particuliere huurders 1 tot 2 boxen nodig. Op de website van Salland Storage staat een online tool waarmee je formaten van huisraad kan opgeven en deze met de muis kunt slepen naar de StowBox, zo kun je makkelijk zien hoeveel je er nodig hebt. Er wordt nu gewerkt aan een nieuwe StowBox die nog lichter van gewicht zal zijn en daardoor meer inhoud kan bergen. De bedoeling is dat deze in samenwerking met de Sallcon zal worden gebouwd.

In Nederland zoekt Salland Storage nieuwe distributiepunten. Maarten Streppel: “We zoeken naar bedrijven op gebruiksvriendelijke locaties die ruimte over hebben en een heftruck op locatie hebben. Wij kunnen hier vervolgens StowBoxen plaatsen. We denken dat er voor elke stad, met meer dan 50.000 inwoners, behoefte is aan het StowBox concept”.
Naast groei in Nederland kijkt Salland Storage ook over de grens naar Duitsland. Ons buurland is qua opslagmogelijkheden nog altijd dun bezaaid. Concreet lopen gesprekken met partijen in Münster en Osnabrück. Daarnaast is het bedrijf bezig met een vaste versie van de StowBox voor langdurig buitengebruik.

Export landen

Duitsland 

Ceo

Salland Storage | Maarten Streppel | Jan Hein Streppel