Produceert elektrische- en pneumatische schakel- en besturingskasten

Scholten Panelen

Produceert elektrische- en pneumatische schakel- en besturingskasten

Scholten Panelen Laagspanningssystemen (SPL) is opgericht in 1982 en sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste panelenbouwers van Nederland met 34 werknemers. Het gaat dan om elektrische- en pneumatische schakel- en besturingskasten, vermogens verdeelkasten en speciaal bouw. Op jaarbasis worden zo’n 200 tot 250 projecten door SPL uitgevoerd. Dit varieert van de levering van een relatief simpele besturing tot complexe systemen met zeer grote vermogens en afwijkende en veeleisende specificaties.

Knowhow in diversiteit

Algemeen directeur Arno Garssen geeft aan dat SPL op zijn best is bij de veeleisende industrie. Garssen: “Door de specialisatie in paneelbouw hebben wij een enorme knowhow opgebouwd in tal van sectoren. Samen met onze efficiëntie en korte levertijden maakt dit SPL uniek”.
Het klantenbestand is zeer divers. Dit varieert van offshore tot machinebouwers, voedingsmiddelen industrie, energiemaatschappijen en scheepvaart.

Bijzondere projecten

SPL heeft allerlei unieke projecten in Nederland mogen uitvoeren. Zo draaien attracties van Walibi op de kasten van SPL. Een groot project was de volledige vervanging van alle schakelkasten van de Haringvlietdam en de Volkerak sluizen maar ook de Stormvloedkering in Zeeland. Een bijzonder project wordt de levering van kasten voor het grootste kraanschip ter wereld dat offshorebedrijf Heerema nu aan het bouwen is.

Van de omzet gaat 70 à 80% naar het buitenland. Frans Kuijpers, commercieel directeur van SPL, geeft aan dat de tijden van de grote gigawerken in Nederland wel zo’n beetje over zijn. ”In het buitenland is dit beslist niet het geval. Veel Nederlandse opdrachtgevers zijn ook actief in het buitenland en vragen ons om daar ook (mee) aan de slag te gaan. Wij hebben in het kleine wereldje van paneelbouwers een uitstekende reputatie, reden waarom steeds meer partijen met ons zaken willen doen”.

Ook voor projecten in het buitenland realiseert SPL bijzondere projecten. Zo zijn kasten geleverd voor de oliewinning op het Russische eiland Sachalin. In Rusland staan inmiddels honderden kasten van SPL die zorgdragen voor het transport van olie of gas. Vermeldenswaardig is dat bijvoorbeeld de productielijn van de Porsche Cayenne wordt aangestuurd door besturingskasten van SPL. Onlangs is nog een complete kaasfabriek in Nieuw Zeeland met apparatuur van SPL uitgerust.

Het bedrijf maakt een continue opmars door. De doelstelling is om – mede met meer engineering- vooral in het buitenland nog verder te groeien, wat via de vele Nederlandse partners al gebeurt. Voor de komende jaren wil SPL investeren in rechtstreekse relaties met Duitse machinebouwers.

 

 

Export landen

Europa | Rusland | China | Japan | Iran | Nieuw Zeeland | Australië | Singapore | Verenigde Staten

Ceo

Scholten Panelen | Frans Kuijpers | Arno Garssen