Shampoobars

Cosmetica

Shampoo Bars is in 2018 opgericht door Marc Koehl, Mark Sanders, en Lyan Garritsen. De milieustraat in onze huishoudens en het plastic afval overschot zetten hen aan het denken. Er moet wat gebeuren, zo kan het eigenlijk niet langer. Onder het mom van “begin bij jezelf” hebben zij het initiatief genomen om een webshop te bouwen met als doel het gebruik van plastic (shampoo) flessen te minderen.

Eigen productie in Deventer

In veel badkamers vind je veel plastic flacons met shampoo, conditioner en douchegel. De drie ondernemers hebben gezamenlijk de stap gezet om hiervoor duurzame cosmetica alternatieven mogelijk te maken. Plasticvrij douchen kan door een betaalbaar alternatief aan te bieden voor plastic flessen in de badkamer. Om te beginnen met een shampoobar, welke je het beste kan omschrijven als een shampoo in vaste vorm. Shampoo Bars produceert deze in eigen beheer in Deventer. In de korte termijn van het bestaan is de afzet flink gegroeid. Na twee jaar gebruiken zo’n 40.000 huishoudens in Nederland en België de shampoos, conditioners en body bars van Shampoobars. De dagelijkse productie bedraagt ruim 500 Bars per dag en is op schaalbaar tot 1.800 per dag. Vanwege de aanhoudend sterke groei wordt geïnvesteerd in een nieuwe machines met een capaciteit van 9.000 bars per dag. Deze vinden hun weg naar veelal Lifestyle winkels, drogisterijen, speciaalzaken, conceptsores en via de webshop naar de consument (70%).

Natuurlijk Ingrediënten

De shampoo, conditioner en body bars bestaan uit veelal natuurlijke grondstoffen en bevatten bijna geen chemische bewaarmiddelen in tegenstelling tot de klassieke shampoos. Deze (vaak voor 80% uit water bestaande shampoos) spoelen weg via het douchewater en komen dan in de natuur terecht. Uiteindelijk zijn de vele chemicaliën in shampoos ook niet goed voor je haar. Ze reinigen dan wel duchtig je hoofdhuid, maar spoelen samen met het vuil ook alle voedende en beschermende laagjes weg. Fragiel haar wordt zo extra afhankelijk van detergenten en andere onnatuurlijke bestanddelen. De shampoo bars wassen, hydrateren en ontwarren op basis van essentiële oliën en natuurlijke cleaners als alternatief voor detergent. Het is ook hun verhoogde concentratie aan natuurlijke oliën, die antibacterieel werken, die hun extra lange bewaartijd garanderen. Een puur en zeer efficiënt product. Een Conditioner Bar zorgt voor extra voeding voor haar dat wat extra’s nodig heeft en maakt het pluisvrij en makkelijk doorkambaar.

Toekomst

De toekomst ziet er goed uit voor Shampoo Bars. Het assortiment groeit, evenals het personeelsbestand (14) en ook het aantal afnemers groeit flink. Het buitenland lonkt, de ambities is verder Europa te gaan veroveren te beginnen in Duitsland.

Export landen

België 

Ceo

Shampoobars | Marc Koehl | Mark Sanders | Lyan Garritsen