Logistieke diensten

SILS

Logistieke diensten

SILS is begin jaren negentig in de vorige eeuw voortgekomen uit de transport- en opslagactiviteiten van rechtsvoorganger Streng Transport. SILS biedt tal van logistieke diensten onder één dak aan. De douane afdeling zorgt onder andere voor een soepele inklaring van goederen van buiten de EU. Het eigen warehouse van 18.000 m2 biedt ruimte aan maximaal 24.000 pallets.

Vanuit het warehouse verzorgt SILS dagelijks de orderpicking voor een diverse groep nationale en internationale klanten. Met een nauwkeurig geselecteerd aantal transporteurs verzorgt SILS daarnaast het transport via weg, water, trein en zee. Bij SILS werken 80 professionals.

Fungeren als Europees distributiecentrum

De unieke combinatie van zoveel logistieke diensten onder één dak maakt SILS uniek en onderscheidend. De verscheidenheid aan klanten is groot. Dit varieert van een webshop waarvoor SILS de E-fullfillment organiseert tot partijen waar SILS als Europees distributiecentrum fungeert. Naast genoemde logistieke diensten acteert SILS ook als fiscaal vertegenwoordiger voor een aantal bedrijven van buiten Europa.

Een mooie samnewerking is het Amerikaanse bedrijf Ettore Products Company. Zij produceren hoogwaardige producten voor de glasbewassingsindustrie en distribueren deze wereldwijd. SILS fungeert als Europees Distributie Centrum (EDC) voor alle logistiek in Europa

Vanuit een optimale opslag verzorgt SILS de binnenkomende zeevracht inclusief het hele douanetraject. Orders worden in het eigen Warehouse Management Systeem ingevoerd en binnen de overeengekomen doorlooptijd verstuurd naar distributeurs, winkels en groothandels, maar ook naar consumenten, in heel Europa, waarbij SILS ook zorgt voor de volledige Customer Service. Voor diverse producenten uit de hele wereld fungeert SILS als Europees distributiecentrum. Dankzij track & trace kunnen de klanten realtime de status van de zendingen en voorraad in zien. Veel vindt zijn weg binnen Europa, maar er wordt ook buiten Europa geleverd.

Werken aan langdurige relaties

SILS is trots op de langdurige samenwerkingen met haar klanten. Het verloop is dankzij volledige focus op de klant vrijwel nihil. Hierdoor weten steeds meer producenten buiten de EU SILS te vinden als hun logistieke partner voor Europa. Tekenend voor het grote vertrouwen in Sils is dat dat een bezoek aan SILS in Apeldoorn soms zelfs niet nodig was om een samenwerking te sluiten. De laatste tijd komen vanwege de Brexit steeds meer aanvragen uit de UK, naast aanvragen uit landen als de USA en recentelijke Australië. Groei is geen doel op zich maar een logisch vervolg van je werk goed doen. Op termijn staat een volwaardige tweede vestiging op het programma om bestaande en nieuwe klanten goed te kunnen blijven servicen.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

SILS | Willem-Jan Cramer