Metaalbewerking

SK Machining

Metaalbewerking

Acht jaar geleden heeft Steven Koster SK Machining opgericht en is hij gestart met twee gebruikte Mazak CNC draaibanken. Inmiddels beschikt SK Machining over een zeer geavanceerd machinepark. Nu heeft directeur Steven Koster 15 medewerkers in dienst en zijn zowel het klantenbestand en de omzet sterk gegroeid. “Wij zien nog steeds groei bij bestaande én nieuwe klanten”. Met de nieuwe investeringen in hardware en software springt Steven Koster in op de veranderende vraag van de maakindustrie. Veel klanten richten zich steeds meer op engineering en laten de productie aan SK Machining over. Daarnaast ondersteunt SK Machining de klant op het gebied van maakbaarheid, engineering en samenbouw van sub-assemblies.

Groei

SK Machining heeft ambitieuze groeiplannen. De toeleverancier uit Deventer investeert fors in nieuwe 24/7 productiecellen en digitalisering. “Door deze investeringen is het mogelijk om met de huidige werknemers meer en efficiënter te produceren”, zegt directeur Steven Koster.

Onbemand flexibel produceren

Het machinepark is recent aangevuld met een horizontaal bewerkingscentrum Mazak HCN 5000 met een Palletech magazijn met 12 palletplaatsen, inclusief gereedschappenmagazijn voor 348 vooringestelde gereedschappen. Daarna wordt vervolgens een multitaskmachine Mazak Integrex I 450HS in gebruik genomen met 112 gereedschap plaatsen, inclusief een RoboJob Tower, goed voor 4800 kilo opslag van producten en spangereedschappen, voorzien van een robot voor de belading. Het systeem wisselt automatisch de spanklauwen in de machine; de servogripper stelt zich automatisch in aan de hand van het werkstuk diameter van de verschillende afmetingen. Deze machine is de eerste in Nederland die geleverd wordt met de nieuwe AI-besturing. Deze kunstmatige Intelligentie genereert na het inlezen van een STEP-file het programma automatisch. “We gaan volledig volgens de smart industry concepten werken.”

Smart Industry

Tevens is SK Machining volop bezig met het digitaliseren van de shopfloor. “De medewerkers kunnen alle informatie, zoals bijvoorbeeld 3D modellen en tekeningen, digitaal bij de machine opvragen. Onder andere meetgegevens die zij digitaal invullen, zijn direct beschikbaar om mee te sturen naar de klant.” Voor de huidige medewerkers, veelal jonger dan 45, wordt het werk op deze manier nog interessanter”, zegt Steven Koster.

Internationaal

Ook internationaal timmert SK Machining aan de weg. Nu nog veelal via Nederlandse klanten, in de nabije toekomst ook steeds meer zelfstandig. Met name wordt dan gekeken naar uitbreiding op de Duitse markt.

Export landen

Zuid-Amerika | Brazilië | Argentinië | Duitsland

Ceo

SK Machining | Steven Koster