JIG-systemen

SKEW

JIG-systemen

Het Nederlandse bedrijf SKEW (2004) ontwikkelde een uniek systeem om snel en eenvoudig handmatig wapeningselementen te monteren. Onder eigen merknaam (SKEW JIG) is een flexibel, modulair systeem ontworpen waarmee de betonwapeningsbedrijven opstellingen kunnen bouwen voor dagelijks gebruik of voor specifieke projecten. Het is een flexibel frame specifiek aangepast op de maatvoering van de te vlechten wapeningsconstructie. Het betonvlechten gaat daardoor sneller, beter en bovendien ergonomisch. SKEW is met dit product uniek in de wereld: dit is de reden waarom het in meer dan 35 landen in de wereld wordt verkocht.

Wat is het SKEW JIG-systeem?

Het SKEW JIG-systeem bevat standaard maatvoeringen waardoor de staven en beugels altijd de juiste positie hebben ten opzichte van elkaar voordat ze worden vastgemaakt of gelast. Het SKEW JIG-systeem is simpel op te bouwen en aan te passen op nieuwe maatvoeringen van betonvlechtconstructies.

De modulaire componenten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat een Setup op elk gewenste werkhoogte gebouwd kan worden. Hierdoor is het mogelijk om grote elementen te monteren en toch een ergonomische werkhouding te behouden. De speciaal ontworpen grijptandprofielen (25 mm of 1 “ afstanden) zorgen ervoor dat de wapening, zoals beugels, nauwkeurig wordt gepositioneerd. De wapeningskooien kunnen snel en nauwkeurig worden gemonteerd. Dit leidt tot een veel sneller algemeen montageproces en een vermindering van uitval. Het JIG-systeem is gemaakt van hoogwaardige materialen die jarenlang meegaan.

Het team van SKEW stemt bij nieuwe wensen het ontwerp volledig af op de nieuwe gewenste maatvorming van de wapeningsconstructies. De focus ligt daarbij op het versnellen van het assemblageproces, het verbeteren van de ergonomie en het aanzienlijk verkorten van uw doorlooptijd. Het technisch- en tekenteam van SKEW beschikt over veel ervaring in het ontwerpen van montagestations voor bedrijven over de hele wereld.

Made in Twello

De productie van de metalen onderstellen vindt plaats in Twello. Wemerman voert dit in opdracht van SKEW uit. In bouwpakketten worden de onderdelen vervolgens geëxporteerd naar alle delen van de wereld). In deze nichemarkt is het product van SKEW uniek in de markt. Er wordt overal gebouwd, waarbij wapeningsstaal wordt verwerkt. Bekendheid wordt verkregen door deelname aan internationale beurzen. De laatste tijd komen er veel nieuwe klanten uit de USA. Meestal beginnen klanten met een klein onderdeel zodat ze het voordeel kunnen ervaren. Daarna is men snel om en gaat de hele productielijn vaak mee.

Export landen

Europa | Canada | USA | India | Singapore | Indonesië | Zuid-Korea | Japan | Zuid-Afrika | Saoedi-Arabië