Skydive Teuge

Skydiven

Sinds 1969 wordt er parachute gesprongen op het vliegveld van Teuge. In het begin een weekendactiviteit, georganiseerd door een klein groepje enthousiastelingen en in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste parachutistencentra in Europa. Bijna de helft van alle gemaakte parachutesprongen in Nederland worden in Teuge gemaakt. Het Nationaal Parachutistencentrum is de vereniging die deze parachutesprongen op Teuge organiseert. De vereniging handelt onder de naam SkydiveTeuge en er werken tien fulltimers.

Spectaculaire ervaring

Er zijn weinig dingen die je kunt vergelijken met een skydive Teuge. De adrenaline spuit door je aderen wanneer je met 200 km per uur naar beneden valt. Of je nu voor de eerst keer springt (bijvoorbeeld middels een tandemsprong met een instructeur) of al vele sprongen hebt gemaakt, parachutespringen is en blijft één van de meest dynamische activiteiten die je kan verzinnen. Skydive Teuge organiseert op jaarbasis zo’n 40.000 tot 45.000 sprongen en evenzovele onvergetelijke momenten.

Eigen opleidingen

Bij Skydive Teuge kun je de opleiding parachutespringen volgen. De korte opleiding is de tandemsprong waarbij je in één dag training krijg en diverse sprongen kan maken. Wil je meer, dan kun je opgaan voor de Staticline sprong. Je springt dan zonder vrije val met een parachute die direct opent. Voor de ervaren springers is er de vrije val, waarbij je van vier kilometer hoogte springt één minuut lang met 200 kilometer per uur naar beneden valt waarna de parachute zich opent. Op jaarbasis worden zo’n 500 tot 600 cursisten opgeleid. Hierbij zitten ook militairen. Zij kunnen al meer dan veertig jaar parachutewings op hun uniform verdienen met een opleiding bij Skydive Teuge.

Uniek in de wereld

Wat Skydive Teuge uniek in de wereld maakt is het managen van het weer. Bij parachutespringen is helder weer nodig en het klimaat in Nederland maakt dat dit niet altijd het geval is. Door zeer nauwgezet de weerberichten te volgen en de vluchten en sprongen daarop precies af te stemmen kunnen er zeven dagen per week toch veel sprongen gemaakt worden in een druk luchtruim. Dit vereist veel organisatietalent en dit maakt dat Teuge een begrip is in de parawereld.

Toekomst

Ongeveer 1% van de bevolking heeft de sensatie van een parachutesprong mogen ervaren. Er is nog een wereld te winnen om meer mensen deze sensatie ook te laten genieten.

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk |

Bij evenementen | Wereldwijd