Slimstock

Software

Met 1.000 klanten in ruim 50 landen verdeelt over alle continenten van de wereld en vestigingen in 22 landen is Slimstock uit Deventer wereldwijd actief op het gebied van forecasting, demand planning, supply chain management en inventory management. Bij het bedrijf werken 300 mensen, waarvan 90 op het hoofdkantoor in Deventer

Met Slim4 wordt een complete softwareoplossing geboden aan bedrijven om hun voorraad te beheren en te optimaliseren. Slimstock ziet zichzelf uiteindelijk als dé kennispartner op het gebied van voorraadoptimalisatie, en stelt deze kennis door middel van de Slimstock Academy voor klanten met een full-service contract gratis beschikbaar. De combinatie van de beste software gecombineerd met de beste kennis laten onze klanten ‘outperformen’. Oprichters van Slimstock Eric van Dijk (CEO) en Rolf Pflitsch hebben met een team van hoogopgeleiden sinds 1993 veel bereikt.

Slimstock voorziet met Slim4 voorraadoptimalisatie in uiteenlopende branches zoals de groothandel, retail, productie, webwinkels en gezondheidszorg. Het voorraadbeheer binnen een bedrijf is erg complex en is afhankelijk van vele data en de gekozen voorraadstrategie. De afzet in het verleden vormt de basis voor een forecast van de toekomstige vraag. Hiermee wordt een vraagplanning opgesteld en per product de optimale voorraad uitgerekend. De data en de berekeningen zijn complex van aard en voor ieder bedrijf is haar voorraadstrategie anders om aan bedrijfsdoelstellingen en de klantvraag te voldoen.

Toptalent Programma
Omdat Slimstock een kennis gedreven organisatie is, wordt er veel geïnvesteerd in nieuwe talenten. “Slimstock heeft een eigen Toptalent Programma. Deze talenten worden geworven vanuit universitaire opleidingen, zodat we steeds in staat zijn te vernieuwen en te innoveren. Onze consultants zetten wereldwijd hun kennis en vaardigheden in om onze klanten te ondersteunen en de beste resultaten te verkrijgen. We hebben de toptalenten hard nodig aangezien we hard groeien. We verwachten de komende jaren door de groeien naar 450 tot 500 medewerkers”, vertelt Michel Winter (operationeel directeur Nederland).

Slimstock Academy
Alle Toptalenten en consultants die binnen Slimstock gaan werken worden getraind om inzicht te krijgen in het complexe vakgebied. Deze trainingen worden gevolgd aan de Slimstock Academy, die inmiddels 20 verschillende trainingen en masterclasses biedt. In 2019 hebben reeds meer dan 1.000 klanten in Nederland alleen al onze Academy bezocht.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Slimstock | Michel Winter