Produceert vochtbestendige verpakkingen

Smart Packaging Solutions

Produceert vochtbestendige verpakkingen

Van oud papier tot massief karton

Vis, vlees, maar ook bloemen en fruit zijn meestal nog vochtig als ze worden verpakt. Daarom moeten de dozen waarin dat gebeurt goed bestand zijn tegen vocht, anders zakken ze later in elkaar. Massief karton, of ‘solid board’ is dan de beste en meest duurzame oplossing. Smart Packaging Solutions uit Loenen maakt deze verpakkingen en wel van grondstof tot eindproduct.

Smart Packaging Solutions, was tot voor kort bekend onder de naam SolidPack. Sinds 2017 is het bedrijf overgegaan in Vlaamse handen, daarvoor waren er Nederlandse eigenaren, waaronder de huidige CEO Dirk Schut. De productie van karton is in 1921 op de huidige locatie gestart. Nu vervaardigt een modern volcontinubedrijf met ruim 170 medewerkers er nog steeds karton.

De grondstof voor massief kartonnen verpakking is oud papier, dat vooral uit de regio komt. “Helaas”, geeft Schut aan, “is het oud papier dat we inzamelen niet direct te gebruiken, want er zitten nog tal van zaken in die er niet in thuishoren, zoals stenen, zand en plastic. Die moeten we er eerst uithalen, voordat we het oud papier kunnen verwerken tot karton. Vervolgens verwerken we het tot een op maat gemaakte verpakking, inclusief bedrukking, die we rechtstreeks aan de verpakker of vuller leveren. We werken dus business to business.”

Smart Packaging Solutions richt zich vooral op de foodsector en van de totale omzet gaat meer dan de helft naar het buitenland. Daarbij gaat het onder anderen om Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, België, Ierland, maar ook Noord en Zuid-Amerika.
Waar Schut met gepaste trots op terugkijkt is de export naar Chili. Aan dit land levert het bedrijf dozen, waarin vis wordt verpakt. Samen met een Scandinavisch bedrijf dat de verpakkingslijnen voor vis bouwt, hebben ze die markt weten te ontwikkelen. De verpakkingen van Smart Packaging Solutions blijken goed en op hoge snelheid verwerkbaar op deze machines. Zodoende zijn Chili, maar ook andere Zuid- en Noord Amerikaanse landen exportland geworden. In de toekomst, zegt Schut, zullen we ons naast Nederland vooral richten op verdere groei in de exportgebieden.

 

 

Export landen

Verenigd Koninkrijk | Ierland | Scandinavië | België | USA | Chili

Ceo

Smart Packaging Solutions | Dirk Schut