Producent van consumentenverpakkingen

Smurfit Kappa Zedek

Producent van consumentenverpakkingen

Kartonnendisplays van Campari & Pernod Ricard (displays voor sterke drank), verpakkingen van Coca Cola uit de U.K. of de verpakking opzet machine van Greetz. Ware kunstwerkjes zijn het.
De producent van consumentenverpakkingen en displays van karton is onderdeel van het wereldwijd opererende Smurfit Kappa. In Nederland is Smurfit Kappa Zedek leider in haar marktsegment, in Engeland staat het bedrijf in de top drie en in Duitsland in de top vijf. De markt kenmerkt zich door veranderende eisen bij merkartikelfabrikanten en retailers, veroorzaakt door ander koopgedrag bij consumenten. En in veranderende omstandigheden weet het bedrijf zich constant aan de passen aan de vraag uit markt.

“Onze grootste klant is Nestlé, producent van voedingsmiddelen”, zegt managing director Jack Pieterson. “Wij beleveren hen zeven dagen per week en daarom werken we hier in een drieploegensysteem. Nestlé neemt per jaar miljoenen verpakkingen voor kattenvoer af, naast displays voor een verschillende acties. Ook ontwikkelen en leveren we alle displays met paarse koeien van Milka, goed voor een miljoenenomzet. Een mooi exportvoorbeeld, mede dankzij de marketing van Milka’s moederbedrijf Mondelez.”

Van de 250 medewerkers komt het leeuwendeel uit Deventer. Smurfit Kappa Zedek heeft dan ook belang bij een goede lokale arbeidsmarkt en zet zich daarvoor in. Het beleid is gericht op het continueren van banen. Hoewel er weinig verloop is en de meeste medewerkers een vast contract hebben.

De corebusiness is het creëren, verkopen en produceren van full colour winkeldisplays en consumentenverpakkingen. Marketingmanager Gerbert de Ruiter: “Op basis van een marketingbriefing van de klant gaan onze ontwerpers aan de slag: vormgeven aan een creatief en te produceren product.” Pieterson vult aan: “De groei van de onderneming ligt met name in het buitenland. Twee derde van de omzet komt uit Duitsland en de U.K. en de Duitse markt heeft een enorm groeipotentieel. Nederlandse creativiteit en productiviteit als handelsproduct heeft een hoog aanzien, het wordt succesvol verkocht ondanks een hogere kostenstructuur”. Met gerecycled karton als basisproduct levert Smurfit Kappa standaard onder het FSC keurmerk. Het productieafval gaat terug naar de papierfabrieken en met deze gesloten cirkel voor karton draagt de onderneming bij aan de circulaire economie.

 

Export landen

Duitsland | Verenigd Koninkrijk

Ceo

Smurfit Kappa Zedek | Jack Pieterson