Soepenberg

Meststoffen

Het bedrijf onder leiding van CEO Richard Soepenberg (tweede generatie) is in 1954 in Overijssel opgericht. Ontstaan vanuit de verwerking van reststromen uit de agrarische- en industriële sectoren tot veevoer, heeft het zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een belangrijke, internationale speler op het gebied van de verwerking van industriële reststoffen tot grondstof voor meststoffen, die worden afgenomen door landbouw en veeteelt in heel Europa. Het bedrijf ontwikkelt gestaag. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Deventer en vestigingen in Duitsland in Hünxe, Braunschweig, Mieste en Nürnberg.

Soepenberg GmbH is gecertificeerd naar ISO-9001:2015, als erkend afvalmakelaar naar § 56 recycling law bedrijven en vandaag vooral handelspartners voor industriële bedrijven.

Meststoffen en meer

Innovatie en traditie gaan samen. Meer dan 65 jaar staat Soepenberg voor handel in hoogwaardige meststoffen. Deze expertise heeft zich de laatste jaren sterk verbreedt: De verwerking van industriële bijproducten is een belangrijk aspect in de onderneming geworden. Soepenberg draagt bij aan nieuwe oplossingen door groene recyclingprocessen te benutten. Tot de klantenkring van Soepenberg behoren moderne landbouwers en meststofproducenten in nagenoeg geheel Europa. Daarnaast worden er grondstoffen voor de industrie aangeboden, dit conform de cradle-to-cradle gedachte.

Afvalstoffen zijn waardevol

Efficiënt gebruik van grondstoffen is een voorwaarde voor succes in het bedrijfsleven, daarnaast is het duurzaam gebruik van natuurlijke grondstoffen een belangrijk principe. Soepenberg is in dit thema al decennialang gespecialiseerd. Residuen van industriële processen zijn na de juiste behandeling weer inzetbaar in het productieproces. Zo besparen we kosten, maken we gebruik van een gesloten ketenbeheersing en voorkomen we milieuschade.

Professionele verwerking van verontreinigde materialen

Soepenberg heeft een eigen verwerkingslijn waar malen, breken en zeven van vaste, verklonterde, en verontreinigde producten kunnen worden verwerkt. Deze techniek is ontwikkeld op basis van jarenlange praktijkervaring. Dit principe wordt procesmatig ingezet voor o.a. bulkgoederen en is zo flexibel dat ook specifieke klantenwensen tot de mogelijkheden behoren.

Gespecialiseerd in alternatieve meststoffen

In de industrie ontstaan reststoffen die waardevolle componenten kunnen bevatten. De specialisten van Soepenberg ontwikkelen hiervan duurzame oplossingen voor het gebruik in de landbouw. Loonwerkers, boeren en tuinders behoren tot onze klantenkring. Deze groep is voortdurend op zoek naar kostenbesparende, milieuvriendelijke alternatieven die door ons worden aangeboden. De meststoffen worden geproduceerd op verschillende locaties van Soepenberg en waar nodig opgeslagen. Handelspartners zijn landbouwers, landhandel en loonbedrijven.

Verhuur van opslagruimtes en opslagtanks

Soepenberg verhuurd op logistiek interessante locaties opslagfaciliteiten voor vloeibare en vaste producten. In principe kunnen alle producten met classificering WGK 1(Duitse wetgevingsklasse) worden opgeslagen.

Soepenberg biedt haar relaties een compleet pakket aan dienstverlening aan: van bijproductenhandel en/of verwerking hiervan (met inbegrip van vervoer), tot aan de containerservice, waartoe de mogelijkheid van tijdelijke opslag behoord. E.e.a. onder regie van een eigen logistieke planning. Met behulp van haar eigen transportonderneming worden transporten snel en efficiënt gepland en uitgevoerd.

Export landen

Europa |

Belangrijkste afzetlanden | Duitsland | Frankrijk | België

Ceo

Soepenberg | Richard Soepenberg