Speelgoed Bedrijf

Spectron

Speelgoed Bedrijf

Spectron the toy company winnaar van de Speelgoed van het Jaar Award 2016 voor de Macro Robot van het merk Silverlit. Een prijs waarmee hun jarenlange ervaring en research voor kindvriendelijk speelgoed wordt bekroond. John Boeyen, vertelt met trots over de ontwikkeling van elektronisch speelgoed binnen zijn bedrijf. “Door jarenlange research, inspelen op trends en afstemming met de Chinese productiefabrieken wordt uiteindelijk een kindvriendelijk model gecreëerd. Evalueren, modellen testen en door ontwikkelen om adequaat in te spelen op trends en hypes in deze markt. De speelgoed merken van Spectron zijn te koop bij alle grote retailers in Europa die speelgoed verkopen, van Intertoys tot Action.

Speelgoed voor alle leeftijden
Spectron, opgericht in 1982, is een van de meest toonaangevende speelgoed leveranciers in Europa. Naast ontwikkelaar en producent van eigen merken is Spectron exclusief importeur van diverse bekende speelgoedmerken. Naast het hoofdkantoor en magazijn in Deventer heeft Spectron ook een eigen vestiging in Duitsland en België. Als je in de showroom van Spectron vertoeft dan wil je weer heel graag kind zijn! Hoe leuk is dat? Alle speeltjes wil je vastpakken en ontdekken hoe het werkt. Kijken met de ogen van een kind en blij worden van elektronisch speelgoed. Dat kunnen drones en rc auto’s zijn, maar ook speelgoed met bekende Disney licenties, elektronische robots of andere bekende speelgoed trends. Spectron’s speelgoed is door de jaren heen verschillende malen genomineerd en uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar !

Van tekentafel tot tv-commercial
Boeyen: “Het ontwikkel- en sourceteam is ruim zes maanden tot een jaar bezig met een nieuwe collectie. Gedurende dit proces vinden er testen en beoordelingen plaats, waarbij alle medewerkers en hun kinderen worden betrokken”. Bij de ontwikkeling van het elektronische speelgoed moet zeker ook rekening worden gehouden met de wet- en regelgeving in de landen waarna wordt geëxporteerd. De verschuiving binnen de retail is ook voor Spectron voelbaar. Internet is essentieel voor de omzet. Het elektronische speelgoed “in actie” zien is dan een randvoorwaarde. De marketing vindt dan ook volledig plaats via tv-commercials. Daarmee zorgt Spectron voor een Toys for us beleving!

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk | Oostenrijk | Oost-Europa | Scandinavië | Spanje

Ceo

Spectron | John Boeyen