Multi-technische diensten op het gebied van energie en communicatie

SPIE Groep

Multi-technische diensten op het gebied van energie en communicatie

De SPIE Groep is een onafhankelijke Europese marktleider in multi-technische diensten op het gebied van energie en communicatie. De meer dan 47.200 medewerkers (waarvan bijna 4.500 in Nederland) in ruim 600 vestigingen verspreid over de hele wereld ondersteunen klanten bij het ontwerpen, bouwen, exploiteren en onderhouden van energiezuinige en milieuvriendelijke installaties. Onder het concept Smart City worden ook diensten aangeboden op het gebied van duurzame verbeteringen van de leefomgeving zoals: intelligente openbare verlichting, videobewaking, eco-mobiliteit en verkeersveiligheid.

Specialist in bruggen, sluizen en gemalen

Binnen de SPIE groep is de vestiging in Wijhe verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en onderhoud aan bruggen en sluizen. Vanuit Wijhe zorgen 100 professionals ervoor dat sluizen en (ophaal)bruggen continue blijven werken door het plegen van onderhoud, renovatie en indien nodig nieuwbouw. Nederland is het waterland bij uitstek en de expertise van SPIE Wijhe staat op een hoog niveau. Reden waarom SPIE Wijhe veel werk is door het hele land. Dit varieert van de Leeghwaterbrug in Alkmaar tot dichter bij huis de sluizen in Eefde. In de civiele techniek wordt een brug als kunstwerk gedefinieerd. Met innovatie loopt SPIE graag voorop: Zo wordt Nederland naast slimmer ook duurzamer gemaakt.

Eigen producten de VEVO en de CADO

Bij SPIE Wijhe zijn ook twee eigen producten ontwikkeld buiten de bruggen en de sluizen om. Dit zijn de VEVO en de CADO. De VEVO is een beweegbare middenbermbeveiliging die verkeersdeelnemers nóg veiliger naar een andere weghelft, rijstrook of tunnelbuis leidt. De CADO, is een mechanische constructie voor het opklappen van een deel van de vangrail in de middenberm van een weg. Het primaire doel is het doorlaten van hulpverleningsvoertuigen. Op deze plaatsen kunnen de hulpverleningsvoertuigen doorsteken naar de andere rijbaan. Het opklappen van de vangrail wordt op afstand bediend vanuit een verkeerscentrale. De doorgang kan dus al open staan op het moment dat de hulpverleners er arriveren. Beide producten zijn uniek en worden door heel Europa verkocht.

Toekomst

In Nederland is nog veel werk te verrichten. Er is een (grote) achterstand in het onderhoud van bruggen en sluizen dat de komende jaren weggewerkt moet worden. Ook worden de VEVO en CADO-systemen in steeds meer landen verkocht. In Europa is dat in toenemende mate in Duitsland, maar ook buiten Europa vallen de VEVO en CADO op. Zo is onlangs een order gekomen uit Australië met kans op meer.

Export landen

Duitsland | België | Slowakije | Tsjechië | Australië

Ceo

SPIE Groep | Gauthier Louette