Speciaalzaak in sportfietsen

Stappenbelt Specialized Brand Store

Speciaalzaak in sportfietsen

Gert Stappenbelt was, en is nog steeds, een bekende wedstrijdmountainbiker in Nederland. Hij kwam einde jaren tachtig met het Amerikaanse A-merk Specialized in aanraking. Gert en zijn vrouw Roelien zijn beiden zeer gepassioneerd met sportfietsen en weten maar al te goed welke hoge eisen er door serieuze sportfietsers gesteld worden; vandaar het fietsen op materiaal van Specialized. Een speciaalzaak in sportfietsen ontbrak nog in de regio.

Grootste assortiment aan Specialized fietsen in Nederland

Al in 1992 startten Roelien en Gert hun winkel voor sportfietsen in Apeldoorn. Het assortiment aan fietsen en bijbehorende accessoires van Specialized is inmiddels enorm. De gehele oppervlakte van de zaak (750 m2) aan het Kanaal Noord in Apeldoorn staat ermee gevuld. Het is het breedste assortiment met ook de grootste voorraad van Specialized in Nederland. Dit varieert van een loopfiets voor de allerkleinsten tot sportieve citybikes, mountainbikes en racefietsen – al dan niet elektrisch.

De grote kracht van het bedrijf zit in de service die de medeliefhebbers van het merk geboden wordt. De tien medewerkers zijn zonder uitzondering actief (geweest) in de wedstrijdsport en beschikken zodoende over veel knowhow over hoe de fietsen perfect af te stellen en te onderhouden op de wensen van de gebruiker.

Persoonlijke meting op maat

Twee medewerkers zijn dagelijks bezig met het uitvoeren van Retül Fit metingen, waarmee voor elke fietser de optimale zit gevonden kan worden. Tijdens de meting worden alle positiewaarden van het lichaam geregistreerd. In feite betekent dit bijvoorbeeld dat de complete uitlijning van het onderlichaam – knieën, enkels, heupen – tijdens de pedaalslag in kaart wordt gebracht. Het systeem verzamelt onder andere ook driedimensionale data van de beweging van het blessuregevoelige kniegewricht. Vervolgens komt ook het bovenlijf aan de beurt, om de juiste stuurbreedte, stuurpenlengte en –diepte te bepalen. In totaal meet het systeem vele verschillende datapunten, om de lichaamshouding volledig dynamisch te analyseren. Toch blijft ook de communicatie tussen de rijder en de medewerker essentieel om samen tot het gewenste resultaat te komen.

De persoonlijke meting wordt door de klanten enorm gewaardeerd, zowel de wedstrijdsporter als liefhebber. Klanten uit het hele land en zelfs daar buiten komen speciaal hiervoor naar Apeldoorn. Dit maakt Stappenbelt uniek!

Webshop

Naast de vele soorten fietsen is ook een uitgebreid assortiment aan onderdelen, kleding, helmen, tassen etc. beschikbaar. Deze worden ook veel verkocht via de eigen webshop. In toenemende mate komen ook bestellingen uit het buitenland hierop binnen.

Export landen

België | Duitsland | Verenigd Koninkrijk | Zweden | Zwitserland | Australië | Saudi Arabië | Indonesië | etc

Ceo

Stappenbelt Specialized Brand Store | Gert Stappenbelt