Strass en Glitter Steentjes

Strass-Steentjes

Strass en Glitter Steentjes

Strass-Steentjes.nl is een webshop en tevens ook winkel waar bedrijven en particulieren strass-steentjes kunnen kopen. Deze strass steentjes zijn steentjes gemaakt van geslepen glas of hoogwaardig lood kristal. Ze zijn er in veel verschillende kwaliteiten, soorten, maten en vormen. De hotfix steentjes hebben een eigen lijmlaag aan de achterkant die door verhitting zacht wordt en zo bevestigd wordt op o.a. kleding. Voor de o.a. kwetsbare textielsoorten of bijvoorbeeld voor kunstnagels worden de non-hotfix steentjes gebruikt. Dit zijn steentjes zonder eigen lijmlaag en worden bevestigd met een aparte lijm. De steentjes worden veel gebruikt voor turnpakken, danspakken, avondjurken, trouwjurken maar ook dus voor op kunstnagels, fotolijsten, spiegels, enz. Kortom alles wat te pimpen is, schittert extra met deze prachtige steentjes.

Start

Strass-Steentjes.nl is een jong bedrijf dat in 2016 is opgericht. Het Deventer online Marketingbureau VSEE Search Marketing had de behoefte aan een eigen proeftuin om de jonge kennis op gebied van online marketing direct te kunnen toepassen. Hiervoor was VSEE altijd afhankelijk van medewerking van klanten en een eigen proeftuin was handig om sneller te kunnen schakelen en ook eventuele kinderziektes eruit te kunnen halen, alvorens het bij klanten te gaan toepassen.

Er werd besloten een webshop te gaan starten met de verkoop van strass-steentjes. De webshop werd gebouwd en met behulp van de kennis van VSEE kwam Strass-steentjes.nl op alle relevante zoektermen organisch bij Google op de nummer één positie.

Marktleider Benelux

Drie jaar na lancering is de webshop marktleider in de Benelux en telt de webshop drie medewerkers. Sinds 2 jaar is Diamond Painting toegevoegd aan het assortiment. Dit zijn canvasdoeken die worden beplakt met strass steentjes, een soort van schilderen op nummer maar dan met vierkante of ronde steentjes. Ook is het mogelijk een eigen foto om te zetten naar een diamond painting. Zo’n foto wordt uitvergroot en volledig gepixeld. Ieder vakje heeft zijn eigen kleurcode met symbool. Door alle vakjes te vullen met de juiste kleur steen, komt de foto terug tot leven. Doordat de steentjes geslepen zijn, weerkaatsen ze licht en komt er een lichte schittering over het doek. Diamond painting blijft uitbreiden zowel in afbeeldingen, maar ook bijvoorbeeld ansichtkaarten, notitieboekjes, sleutelhangers, stickers en nog veel meer.

Toekomst

De groei van de afgelopen jaren is explosief geweest en de hype rondom strass-steentjes stabiliseert nu. Voor verdere groei kijkt ondernemer Annemarieke Germeraad naar het buitenland. Er komt al relatief veel omzet uit België, maar ook uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Hongarije komen bestellingen. Het plan is eerst de Duitse markt verder te gaan verkennen en daar concrete stappen te gaan zetten.

Export landen

België | Duitsland 

Ceo

Strass-Steentjes | Annemarieke Germeraad