Architecten en Interieur Ontwerpers

Studio Groen + Schild

Architecten en Interieur Ontwerpers

Studio Groen+Schild werkt met 12 ontwerpers vanuit Deventer aan projecten in binnen- en buitenland. Ze brengen hun expertise op het gebied van architectuur en interieur het liefst samen in projecten. Deze projecten zijn heel divers: van grootschalige interieurs tot het renoveren van bestaande panden, van woningen tot exposities.

Werkruimte als visitekaartje
Het pand waar de studio is gevestigd is een goed voorbeeld van hun werkwijze: Interieurarchitect Tine Groen en architect Ellen Schild ontwierpen in de Grijze Silo hun eigen werkruimte. Zonder gasaansluiting is het een duurzame transformatie van industrieel erfgoed: waar eens de vrachtwagens stonden staan nu hun werktafels. Door de architectonische ingreep: een glazen uitbouw en extra verdieping én het interieur met bijzondere elementen, is de ruimte een visitekaartje voor hun bedrijf. Het laat zien wat ze belangrijk vinden: architectuur en interieur zijn één en het ontwerp is tot op het laatste detail uitgewerkt. Het resultaat is een functionele en prettige ruimte met een wow effect.

De mens centraal
Voor hun opdrachtgevers ontwerpt het team van Groen+Schild ruimtes die passen als een jas. Ontwerpen met een hoge kwaliteit, die ontstaan door kennis, ervaring en creativiteit samen te brengen. Iedere opdracht vraagt om een eigen aanpak en een specifiek ontwerpteam. Het is de ambitie van Groen+Schild om de ontwerpen naar een hoger plan te tillen en met het ontwerpteam ingenieuze en slimme oplossingen te bedenken, die bijdragen aan het welbevinden van mensen.

Optimaal gebruik van de ruimte
Duurzaamheid komt daarbij in allerlei vormen terug. De studio is expert in het renoveren en duurzaam maken van bestaande gebouwen. Niet slopen, maar gebouwen een tweede leven geven. De toekomst is gericht op het hergebruiken van bestaande ruimte in al haar complexiteit en eenvoud “We kunnen echt ons voordeel doen door in de steden de ruimte die aanwezig is te benutten in plaats van alle aandacht op de rand van de stad te vestigen”, zegt Ellen Schild. Door slimme ingrepen in bestaande gebouwen wordt de kwaliteit van architectuur zichtbaar en voelbaar. Voor een volgend leven!

Studio Groen+Schild werkt ook in het buitenland en heeft een aantal Nederlandse consulaten en ambassades gerealiseerd. Voor particuliere opdrachtgevers zijn huizen verbouwd en ingericht in Zwitserland, Italië en Portugal. Recentelijk is een showroom en kantoor in Barcelona opgeleverd.

Export landen

Zwitserland | Italië | Portugal | Spanje

Ceo

Studio Groen + Schild | Tine Groen | Ellen Schild