Revalidatietechniek

Summit

Revalidatietechniek

Summit Revalidatietechniek is een landelijk opererend en onafhankelijk familiebedrijf met meer dan 25 jaar kennis en expertise in het aanmeten en produceren van zit- en ligorthesen. Oprichter en algemeen directeur Ruud Wever was al geruime tijd werkzaam in de revalidatietechniek toen hij in 1994 een mogelijk zag om als zelfstandig ondernemer zijn passie voor het vak invulling te geven. Hij ontwikkelde een eigen productiemethode en manier van ontwerpen voor de maatwerk orthesen.

In de loop der jaren ontwikkelde deze producten en het productieproces steeds verder om de mobiliteit en zelfredzaamheid van mensen met een fysieke beperking te vergroten. “Betrokkenheid is daarmee één van de kernwaarden van het bedrijf: natuurlijk als familiebedrijf nauw betrokken met elkaar en met wat we doen, maar ook voor wie we het doen.” Naast hoogwaardige maatwerkoplossingen voor zit- en ligproblematiek biedt Summit ook diverse mobiliteitsoplossingen zoals lichtgewicht rolstoelen en handbikes.

Werkwijze

De ervaren adviseurs komen op locatie langs om de problematiek te beoordelen. Samen met de therapeut en belanghebbende wordt een passende maatwerkoplossing bepaald. Door met een vacuümvorm een lichaamsafdruk te maken wordt de juiste houding vastgelegd. Hiervan wordt digitaal een 3D-model gemaakt. De orthese wordt vervolgens op de werkplaats nauwkeurig op maat vervaardigd en in het naaiatelier wordt de op maat gemaakte bekledingshoes gefabriceerd. Kwaliteit staat daarbij hoog in het vaandel. “Wat wij bij Summit beloven, doen we ook en dat mag gezien worden. Door de jarenlange ervaring weten we wat er gevraagd wordt en kunnen we als integrale partner van begin tot eind meedenken met alle betrokken partijen.” De subtitel van Summit Revalidatietechniek is dan ook: partner in ontzorging.

Duurzaamheid

Binnen Summit is veel aandacht voor duurzaamheid. Jaarlijks worden twee goede doelen gesponsord met acties. Er is een ambitie om energieneutraal te gaan ondernemen. Eerste stappen zijn gezet om met de ortheses ook circulair te gaan ondernemen. De vulling van de ortheses bestaat nu uit schuim dat van aardolie gemaakt is. Gekeken wordt of dit van een natuurproduct gemaakt kan worden met dezelfde (en wellicht betere) eigenschappen.

Toekomst

Inmiddels staat de tweede generatie Wever aan het roer van het bedrijf en onder hun leiding groeit het bedrijf snel verder. Er is al flink geïnvesteerd in automatisering en digitalisering en het bedrijf groeide in de laatste twee jaar van ca. 8 naar ca. 25 medewerkers. Aan ambitie dus geen gebrek. Nick en Jordy Wever hebben een duidelijk doel voor ogen en gebruiken frisse innovatieve ideeën en een flinke dosis lef om daar naar toe te werken.

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Summit | Ruud Wever