SunFolie-Techniek

Folies

SunFolie-Techniek is twintig jaar geleden opgericht in Zwolle. Sinds 2019 maakt het onderdeel deel uit van Bosgoed Holding en is het bedrijf gevestigd in Deventer. In deze holding zitten ook de Deventer bedrijven Forest Group (gordijnrailsystemen) en Unifloor (geluidsabsorberende ondervloeren). SunFolie-Techniek heeft een uniek en gepatenteerd folieproduct dat door de NASA is ontwikkeld en wordt gebruikt bij satellieten om de beste weerkaatsing van zonlicht te krijgen. Dit materiaal wordt door SunFolie-Techniek verwerkt in een cassette systeem (soort rolgordijn) dat in de zomer de warmte buiten houdt en in de winter zorgt voor isolatie.

In moderne gebouwen zit vaak veel glas. Dit zorgt voor veel transparantie, maar geeft uitdagingen om een aangenaam werkklimaat te creëren wanneer de zon schijnt. Zeker in de zomer is het dan al snel te warm, met concentratieverlies en verminderde arbeidsproductiviteit als gevolg. In de winter is het weer lastig om grote ruimtes snel op temperatuur te krijgen. Sunfolie-Techniek biedt met Climat Screen een oplossing voor beide problemen.

Veel voordelen

Door de Sunfolie techniek zijn airco’s met hoge energieverbruiken niet meer nodig. TNO-testen hebben aangetoond dat Climat Screen wat betreft warmtetoetreding optimaal functioneert. De folie van het daglichtfiltersysteem reflecteert zonlicht met ongeveer 80 procent, waardoor het binnen lekker koel blijft. Regelmatig krijgt Sunfolietechniek van klanten te horen dat na installatie van de screens de temperatuur in de zomer met 8 a 10 graden naar beneden ging.

Ook wordt de warmte-uittreding, via het glas naar buiten toe, drastisch beperkt. Dat komt omdat tussen raam en folie een stilstaande luchtlaag blijft bestaan, die zorgt voor isolatie en 30 procent minder warmteverlies. Het systeem zorgt voor een contrastvrije lichtinval en neemt alle schitteringen en reflecties weg (handig bij beeldschermen en beamers) en verduistert de ruimte niet. Bijkomend voordeel is dat er geen UV-licht binnen komt, wat verkleuring van meubels en vloerbedekking voorkomt.

De screens worden op maat en binnen twee werken geproduceerd en geleverd aan zonweringbedrijven en interieurbedrijven door heel Nederland en daarbuiten. Via het al bestaande internationale netwerk van zusterbedrijf Forest International is export aangeboord naar België, Duitsland en Slowakije. De bedoeling is dit verder door Europa te gaan uitrollen met een zwaartepunt op Zuid-Europa vanwege het grotere aantal zonuren daar. Naast het netwerk van de zusterbedrijven wil het bedrijf ook verder groeien door inzet op internetmarketing en deelname aan internationale vakbeurzen.

Export landen

België | Duitsland | Slowakije