Advies- en Ingenieursbureau

Tauw

Advies- en Ingenieursbureau

Tauw is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Het bedrijf werd opgericht in 1928 en sinds 1975 is het hoofdkantoor in Deventer gevestigd. De ruim 1.100 medewerkers (waarvan 850 in Nederland) geven adviezen over milieu, bodem en water. De klantenkring bestaat uit (inter)nationale en regionale overheden, waterschappen en de industriële sector.

Bij Tauw werken niet alleen ervaren ecologen, chemici en civiel- en bouwkundig ingenieurs, maar ook young professionals van alle opleidingsniveaus. Die zijn hard nodig en daarom wordt hen een uitdagend en gevarieerd traineeship aangeboden. Maar trainees zijn niet de enigen die training wordt aangeboden. Tauw hecht veel waarde aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarom krijgen medewerkers de ruimte om een belangrijk deel van hun tijd te besteden aan product- en kennisinnovatie.
Om op internationaal niveau een sterke(re) positie te verwerven in onder andere de industriële sector, blijft Tauw fors investeren in nieuwe technologische oplossingen. Die investeringen zijn noodzakelijk om de komende jaren voorop te blijven lopen in de sterk veranderende omgeving. Sterke focus hierbij ligt op datamanagement en innovatieve vertaling van onderzoeksresultaten en advies. Nijhof: “We zetten grote stappen in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe meetmethoden met drones en XRF, en de vertaling van resultaten met VR/AR.”

Een andere ‘innovatie’ is de unieke vorm van medewerkersparticipatie die Tauw heeft gekozen. Daarbij valt zeggenschap en eigenaarschap bewust niet samen met de managementstructuur. Annemieke Nijhof vindt dit participatief leiderschap een zeer logische keuze. ”De binding van medewerkers met de Tauw-organisatie is altijd sterk geweest. We willen niet dat er een soort partnerschap ontstaat, waarbij de managers én de organisatiemacht bezitten én ook het grootste deel van de winst incasseren. We creëren de resultaten met elkaar en iedereen participeert daarin financieel gelijkwaardig.”

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Tauw | Annemieke Nijhof