Installatiebedrijf

Te Riele Installatie

Installatiebedrijf

In 2008 startte Marcel te Riele zijn bedrijf Te Riele Installatie. Marcel is gespecialiseerd in het maken van werkplaatsinrichtingen voor de automotive industrie. Voor veel werkplaatsen in aanbouw maakt Marcel tekeningen hoe men op de werkvloer snel en efficiënt auto’s kan onderhouden en repareren. Na goedkeuring voert te Riele vervolgens de werkzaamheden zelf ook uit.

Marcel beschikte over een jarenlange ervaring in loondienst bij het bedenken en installatie van brandstofinstallaties. Toen de crisis uitbrak stopte zijn werkgever met deze activiteiten. Marcel kan blijven maar werd niet gelukkig in nieuwe functie. Marcel: “ik wilde graag terug naar mijn oude werk en zag een kans dit via zelfstandig ondernemerschap te bereiken. Ik nam de bus met gereedschap over en startte. Dit was midden in de economische crisis niet makkelijk. Maar ik beschikte reeds over een goed netwerk en een goede naam en zo kwamen de eerste opdrachten”.

Momenteel doet Marcel veel werk voor garagebedrijven door heel Nederland. Naast autobedrijven verricht Marcel ook veel werk voor allerlei bedrijven waar brandstofinstallaties staan zoals agrariërs, transportbedrijven en tuinders. Soms zit daar ook wat bijzonders bij. Zo werd Marcel benaderd door een particulier dat een (oude) Russisch MIG-gevechtsvliegtuig had gekocht met hardnekkige olielekkage dat maar niet verholpen kon worden. Een trip van Marcel naar vliegveld Teuge verhielp het probleem. Naast ontwerp en aanleg van brandstofinstallatie verricht Marcel ook KIWA-keuringen van brandstofinstallaties.

Voor DAF Trucks heeft Marcel ook nieuwe werkplaatsen bedacht en ingericht in België en Spanje. DAF had problemen in Spanje en wilde een Nederlandse oplossing voor het probleem. Marcel is met twee personen naar Madrid gegaan en daar de complete werkplaats voor onderhoud en reparatie aan trucks ingericht. Daarna volgden nog drie werkplaatsen in België.

Marcel geniet van zijn werk: “ik werk met fijne collega’s en samenwerkende ZZP-ers. We verstaan elkaar goed en houden van het leveren van een mooi en serieus stuk werk. Het zaken doen is mensenwerk. We werken dan ook graag voor leuke mensen met dezelfde passie voor techniek en vakmanschap. We gaan elke dag met veel plezier naar onze klanten toe”.

Export landen

België | Spanje

Ceo

Te Riele Installatie | Marcel te Riele