Koffiebranderij

Ten Have Koffiebranderij

Koffiebranderij

Koffie zoals koffie moet zijn! ‘Slow roasted’, zodat de smaak puur en krachtig is. Ten Have Koffiebranderij is sinds 1828 actief in Deventer met het branden van koffiebonen en het samenstellen van melanges. De koffiebonen worden geïmporteerd uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Met het ‘slow roasted’ brandingsproces komen de essences van de koffie volledig tot zijn recht.

Duurzaam De lange geschiedenis van Ten Have Koffiebranderij draagt tevens bij aan de visie van het bedrijf om duurzaam te produceren. Een betere toekomst voor de koffieboeren en hun familie door een bijdrage te leveren voor verbetering van de teelt en de gewassen, scholing en aanschaf van machines. Een win-win, een investering in mens en milieu. Zo zijn vele smaken gecertificeerd met labels als Fair Trade, Rainforest Alliange, Biologisch en UTZ Certified Good Inside. Aan de nieuwste label wordt ook gewerkt: Co2 neutraal geproduceerde koffie.

Private Label Ten Have Koffiebranderij heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op private label. Koffiebonen branden en melanges samenstellen zoals de klant dat wenst. Passend bij het bedrijf waar de koffie wordt geschonken. De klant heeft de keuze uit diverse melanges en smaken, die altijd getest kunnen worden. Koffiebonen voor alle soorten koffie, puur en karaktervol. Deventer leut De Nederlandse koffiecultuur is er een van even bijpraten en een rust moment pakken vaak bij de koffiemachine en het liefst versgemalen. Dat de branderij haar roots in Deventer heeft liggen wordt met ‘Deventer Leut’ bekrachtigd. Een nieuwe serie koffiemelanges, met namen die subtiel verwijzen naar het verleden, heden en de toekomst. Een mooie samenstelling waarin je de boon en het brandingsproces leert waarderen. En de koffie…, die reist de hele wereld over.

Ten Have koffie sinds 1828

Ten Have zet tradities voort en heeft nog steeds melanges die decennia geleden ontwikkeld zijn, maar bied ook melanges aan die de hedendaagse smaak vertegenwoordigen. Met een ruim aanbod en vele smaaktypen koffie is er voor iedereen wel de juiste koffie te vinden. Met ruim 15 standaard melanges bied Ten Have een ruim en altijd passend assortiment. Daarnaast ontwikkelen wij steeds nieuwe koffiemelanges en innoveren we in smaak en techniek.

Ambacht

Ten Have brand de koffiebonen nog steeds slow roast op ambachtelijke wijze. Een ambachtelijke techniek waarbij de koffiebonen langzaam worden geroosterd tot 200 graden, waardoor de smaak puur en intens wordt. Na het brandproces worden de bonen volledig automatisch verpakt in de verpakking die de klant wenst.

 

Export landen

België | Duitsland  | Engeland | Estland

Account manager

Ten Have Koffie | Gian Carlo Mata Razzi