Ten Kate Flowers & Decorations

Bloemenzaak

Ten Kate Flowers & Decorations een onderneming waar alles om natuurlijke schoonheid draait. Alle 20 medewerkers van het familiebedrijf leven elke dag hun passie voor bloemen uit. Wat is er mooier dan met levend materiaal te werken en iedere dag opnieuw met je hobby bezig te kunnen zijn? Kunstwerken maken van bloemen en planten. Het mooiste vak wat er is! Het grootste compliment dat je krijgt voor een inrichting is dat je mensen intens ziet genieten.

Ten Kate Flowers & Decorations is één van de oudste bloemenzaken van Deventer en is inmiddels uitgebouwd tot een bedrijf van wereldklasse binnen de bloemenbranche. Vanaf 1985 is Ten Kate internationaal actief op beurzen, evenementen en privéfeesten. De winkel op de Worp bestaat nog steeds (650 m2!) en vlak in de buurt staat de afdeling voor de evenementen met kantoor, opslag, binderij & logistiek . Sinds 2021 mag Ten Kate ook het predicaat Hofleverancier voeren. Dit is een mooie erkenning voor het vakmanschap en de reputatie van het bedrijf sinds de oprichting in 1895.

Exporteren van diensten bestaat uit het adviseren bij de inrichting van beurzen, evenementen of een feest. Een totaalpakket waarin bloemen en planten de hoofdzaak vormen. Het begon in 1995 bij de TEFAF in Maastricht. Daarna volgen al snel grote beurzen in Basel (o.a. Art Basel) en beurzen in Duitsland, België, Frankrijk en sinds 2016 ook de Verenigde Starten. Dichter bij huis levert ten Kate ook de bloemen voor Pan Amsterdam, Military Boekelo of de Deventer Haringparty. Tijdens de kerst is het extra druk vanwege dat vele plaatsingen van kerstversieringen bij bedrijven en organisaties in de regio. Blikvangers daarbij zijn de kerstbomen op het Grote Kerkhof in Deventer (en andere pleinen in Nederland). In horecabedrijven zoals Jackies in Deventer of de Loetje worden decoraties aangebracht.

Trots partner TEFAF
Al meer dan 40 jaar is Ten Kate de vaste partner van de belangrijkste kunstbeurs ter wereld: de TEFAF in Maastricht. Deze beurs draait om beleving. De bloemstukken van Ten Kate dragen in belangrijke mate hieraan bij. In de grootste bloemstukken zitten meer dan 20.000 bloemen verwerkt. In 2016 startte TEFAF een extra beurs in New York, sindsdien levert Ten Kate hier twee keer per jaar ook alle bloemen voor.

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk | Verenigde Staten | Zwitserland