Transportbedrijf

Ter Riele Transporten

Transportbedrijf

Daar waar Bart ter Riele in 1927 op de locatie in Wilp begon met een lijndienst van agrarische producten, hebben drie generaties het transportbedrijf verder uitgebouwd. Inmiddels is Ter Riele transporten met 32 vrachtwagens en 50 medewerkers dé specialist in Oost-Nederland op het gebied van geconditioneerd vervoer van bloemen en planten, veevervoer, ADR-transport en de opslag van gevaarlijke stoffen. Dit gebeurt vanuit twee vestigingen in Wilp en Bemmel.

Specialist in varkenstransport

De oorsprong van het bedrijf zit in het vervoer van agrarische producten. Al snel kwam daar veetransport bij. Ter Riele Transporten is sinds jaar en dag gespecialiseerd in biggen- en varkenstransport. Varkens zijn gevoelig voor stress, temperatuur en hygiëne. Zijn transportomstandigheden niet optimaal, dan krijgen ze kwetsuren, vermindert hun weerstand, verliezen ze gewicht en gaat de vleeskwaliteit achteruit. Om dat te voorkomen, beschikt Ter Riele Transporten over gesloten vrachtwagens en combinaties met goed geventileerde en verwarmde ruimten voor het vee. In opdracht van handelaren en slachterijen in Nederland en Duitsland worden in beide landen de varkens verzameld en getransporteerd.

Specialist in geconditioneerd vervoer

Door een overname van Transportbedrijf De Wilde uit Terwolde in 1996 kwam de tak geconditioneerd vervoer bij het bedrijf. Sinds biedt Ter Riele Transporten uitgebreide mogelijkheden voor geconditioneerd vervoer van bloemen en planten voor stekbedrijven, kwekers, bloemenveilingen, groothandels en retailers in Nederland, Duitsland en België Ook wordt geconditioneerd vervoer van koel- en versproducten, levensmiddelen verzorgd voor bijvoorbeeld supermarkten en vloeibare gevaarlijke stoffen. Of het nu gaat om het transport van een volle vrachtwagen of van één pallet, door het brede netwerk en onze betrouwbare partners is er veel mogelijk.

Vervoer gevaarlijke stoffen (ADR)

Door een overname van Dirk Booij Transport kwam het vervoer van vuurwerk in de dienstverlening erbij. Al snel werd besloten om dit vervoer uit te breiden naar meerdere gevaarlijke stoffen. Het bedrijf voldoet aan alle wet- en regelgeving voor de opslag van gevaarlijke stoffen PGS-9 en PGS-15. Hieronder vallen onder andere vervoer van vluchtige brandbare, bijtende stoffen tot harsen, erosolen (spuitbussen) en tanks voor opslag van medicinale zuurstof. Wat het bedrijf uniek maakt is dat naast vervoer ook opslag van gevaarlijke stoffen met de daarbij behorende VAL activiteiten (value added logistics). Sinds 2016 beschikt het over een streng beveiligde loods in Wilp met uitgebreide mogelijkheden en opslagcapaciteit in meerdere compartimenten.

Groene strategie

Ter Riele heeft een eigen groene strategie uitgestippeld waarbij al veel bereikt is. Het vrachtwagenprak is modern en beschikt over energiezuinige en geluidsarme motoren. Ook bestaat de mogelijkheid om de motoren te laten lopen op HVO (fossiel vrije en biologisch afbreekbare diesel), dit geeft een redactie van 90% op Co2 uitstoot.

Ook liggen de daken van het warehouse en kantoor van Ter Riele vol met zonnepanelen.

Hier door zijn zij volledig energie neutraal met hun elektriciteit verbruik, en word de overtollige groene energie terug geleverd aan het net.

Export landen

Duitsland | België

Ceo

Ter Riele Transporten | Remko ter Riele