The Unemployed Chefs

Designstudio

Chefs die bruisen van creativiteit. Een mise en place van kennis en talenten, allen met een eigen bedrijf en samen vormen ze The Unemployed Chefs, een total design studio onder leiding van de creative director Edo Draaijer. Zijn studio in de Raambuurt in Deventer is de creatieve gaarkeuken, waar de Chefs vanuit hun eigen specialisme samenwerkend en aanvullend zijn op elkaars werkterrein, zodat de klant wordt gefêteerd op haute cuisine. Voorgerecht Edo werkt al jaren met creatieve zelfstandigen en maakt illustraties, animaties en cartoons voor diverse klanten zoals de Persgroep en de AvroTros. Voor de laatste heeft Edo en zij chefs een 37-delige animatieserie voor AvroTros Opgelicht gemaakt. De menu’s zijn te verdelen in: animaties in 2D/3D, illustraties / digital art, cartoon & comic en concept & branding.

Amuse
Edo werd gevraagd door het Japanse elektronicaconcern NEC.com, voor de Integrated Systems Europe (ISE) beurs in Amsterdam. Op deze grote technologiebeurs demonstreerde Draaijer hoe hij met gewone kwasten fraai kon schilderen op een digitaal scherm. Dit leverde hem een uitnodiging voor talrijke andere beurzen op en kwam hij in contact met het Canadese touch screen-bedrijf Baanto. Zo belandde hij onder meer in Las Vegas en Dubai. Een menukaart waar veel bedrijven van zullen smullen, met opdrachtgevers als Heineken, Qmusic, Unilever en Friesland Campina, de Provincie Overijssel, kranten en tv-programma’s.

Van Tussengerecht naar Hoofdgerecht
De gaarkeuken produceert naar hartenlust tussen- en hoofdgerechten, zodat de klant verfijnd kan genieten. In Dubai Mall, bevindt zich een enorm aquarium, met daarboven een groot beeldscherm van 50 x 14 meter, opgebouwd uit 820 schermen. De daarop vertoonde animaties komen uit de keuken van de The Unemployed Chefs. Edo: ”Ik ben hier als creative director bij betrokken en heb de animaties ontworpen. Het team heeft alle vissen geanimeerd en van soundtracks voorzien. Dit project startte in 2017 en loopt nog steeds. De opdracht is best bijzonder want het scherm heeft drie records in handen: grootste interactieve scherm met de scherpste resolutie ter wereld”.

Total Design
”Ik wil laten zien dat klanten voor alle creatieve dingen bij ons terechtkunnen. Van film tot 2D- en 3D-animatie, van tekst en totale concepten tot fotografie”, vertelt Edo. Een nieuw project wat op stapel staat is het in 3D printen van animatiepoppetjes van bekende (pop)idolen. De bedoeling is dit via het internet wereldwijd te gaan verkopen.

Export landen

Duitsland | Engeland | Frankrijk | Canada | Dubai | Japan | de Verenigde Staten

Ceo

The Unemployed Chefs | Edo Draaijer