Audiovisuele Producties

Tijhuis

Audiovisuele Producties

Paul Tijhuis startte in 1995 als cameraman bij Endemol. Parallel daaraan startte hij zijn eigen bedrijf Tijhuis AV dit is een Broadcast faciliteiten bedrijf. Binnen Endemol werkte Paul aan bekende programma’s en formats dat Endemol produceert. Al snel groeide Paul door van cameraman naar Editor(monteren). Jaren later ook als (Live) regisseur. Door de trend van uitbesteding is Paul’s werk voor Endemol en andere Hilversum producenten verschoven van loondienst naar zijn eigen bedrijf Tijhuis AV. Bij Paul Tijhuis AV werken vier personen in vaste dienst en vele zzp-ers die wij ad hoc kunnen inschakelen bij meerdere of grotere producties.

Producten & Diensten

Paul: “Ik denk dat 75% van onze werkzaamheden ligt bij inhuur door productiehuizen uit Hilversum en Amsterdam. We werken op jaarbasis aan zo’n 15 grote producties als o.a. Goede Tijden, Slechte Tijden, The Voice, Holland Got Talen, RTL Boulevard, Hart van Nederland, RTL late Night, Linda Zomerweek en straks het Euro Songfestival. Dit aantal groeit nog steeds”. Daarnaast produceert Tijhuis AV zo’n 30 bedrijfsfilms en veel aftermovie’s van evenementen op jaarbasis. Dit varieert van relatief eenvoudige pitchfilmpjes tot films die in binnen- en buitenland op allerlei locaties geschoten moet worden.

Voor grote producties heeft Tijhuis AV een speciale eigen 4K regiewagen. Via de apparatuur in deze Regiewagen kunnen 15 camera’s tegelijk aangestuurd worden en daarmee kan alles wereldwijd live worden uitgezonden. De regiewagen gebruikt Tijhuis AV bij eigen producties, maar externen kunnen de 4K regiewagen ook huren met paul Tijhuis erbij. Op de locatie van Tijhuis AV bevindt zich ook een Voice-over ruimte en een protools geluidsstudio. Naast eigen gebruik wordt het ook veelal verhuurd voor het inspreken van bekende tekenfilms. De prijsstelling van de geluidsstudio is een stuk gunstiger i.v.m. overhead kosten dan dat van collega’s uit het westen van het land. Reden waarom veel “stemmen”, zoals o.a. Carlo Boszhard de Deventer studio vaak en graag inhuren.

Black Tie Media

Onder dit label produceert Paul Tijhuis alles onder 1 dak principe, hier maakt hij alles van A tot Z . Het grootste project hiervan is het TV programma Truck en Tractorpulling voor RTL 7. Met dit event kwam Paul weer in aanraking met diverse sponsoren en leveranciers van tractormerken en dat heeft weer een doorwerking voor Tijhuis AV. Paul: “Zo hebben wij voor het bekende merk John Deere een promotievideo gemaakt, ook voor de banden merk MITAS hebben wij een film gemaakt die inmiddels 6,5 miljoen keer bekeken is.”

Toekomst

Het bedrijf groeit gestaag en Paul verwacht een versnelling op korte termijn. Er ligt een contract met Herman den Blijker in het verschiet voor al zijn producties. Ook wil Paul graag meerdere eigen producties gaan maken in eigen beheer, het liefst ook in eigen stad Deventer.

Export landen

Turkije | Oostenrijk | Zwitserland |

Incidenteel | Polen 

Ceo

Tijhuis | Paul Tijhuis