Fotoboeken

Timbler

Fotoboeken

Douwe Baarsma en Terro Wolters zijn beide gedreven marketeers die enkele jaren terug samenwerkten bij een groot energiebedrijf. Uit ergernis over de grote hoeveelheid tijd die het kost om persoonlijke fotoboeken samen te stellen is hun gezamenlijke bedrijf Timbler.com in 2020 ontstaan. Dit moest en kon toch veel simpeler?

Terro: “we zijn begonnen om het proces van het zelf samenstellen van je fotoboek te versimpelen. Fotoboek is ook eigenlijk een verkeerd woord: je kunt beter spreken van vensters naar herinneringen en ervaringen. Dit is gelukt waardoor je nu maar 5% van je tijd nodig hebt voor het indelen dan de traditionele fotoboeken waar je foto voor foto alles moet indelen. Zo kun via onze site bijvoorbeeld heel makkelijk al je foto’s van je tijdlijn op Facebook uploaden. Wij zetten dit gegroepeerd bij elkaar zodat je die alleen maar hoeven te controleren”.

Prijswinnend product

De klanten bestaan uit zowel particulieren als bedrijven. Bij particulieren gaat het veelal om jonge gezinnen die de jonge jaren van de kinderen graag mooi willen vastleggen om te delen, nu en later. Ook het vastleggen van de magie van (verre) vakanties is erg populair. Een tweede product van Timbler zijn herplakbare fototegels. Dit is door promotiebeurs organisator Promz in 2021 verkozen tot product van het jaar.

Douwe: “het is een uniek product waarmee we foto’s op een foamachtergrond in het formaat van 20 bij 20 centimeter printen. Het unieke zit in de achterzijde. We hebben een lijm ontwikkeld waarmee je de tegels kunt plakken op elke ondergrond. Je hoeft geen gaten meer te boren in wanden en je kunt de tegels onbeperkt opnieuw gebruiken. Het laat gegarandeerd geen lijmresten achter en blijft plakken”. Particulieren bestellen deze tegels massaal. Ook bij bedrijven zijn de tegels populair, veel bedrijven drukken er de gezichten van de medewerkers op af en plaatsen deze zichtbaar in de ontvangstruimten van het bedrijf.

Internationale groei

Door de keuze voor online als distributiekanaal kan Timbler snel opschalen. In de grote landen van de wereld worden nu relaties met drukkerijen aangeknoopt om de snel groeiende internationale bestellingen op Timbler.com te kunnen produceren en uitleveren. Op dit moment werken er vier professionals bij Timbler, naar verwachting zal dit snel doorgroeien naar tien tot twintig professionals.

Export landen

Benelux | Engelstalige landen | Daarna meerdere landen

Ceo

Timbler | Douwe Baarsma en Terro Wolters