Beschermingsmiddelen en Kleding

Total Safety Center

Beschermingsmiddelen en Kleding

In 2007 richtte Eric Grolleman zijn eigen bedrijf Total Safety Center. Er is was al werkzaam in een aanverwante branche en bouwde na de start naar bedrijf uit naar een totaalleverancier van werkkleding, bedrijfskleding, veiligheids-en werkschoenen en persoonlijke beschermings- en brandbestijdingsmiddelen. Bij Total Safety Center werken vijf mensen.

Het klantenbestand van Total Safety Center is zeer divers. Dit kan een ZZP-er om de hoek zijn, maar ook grote en internationaal opererende bedrijven zijn. In de regio heeft het bedrijf veel en trouwe klanten. Via mond-op-mondreclame en persoonlijke acquisitie breidt het klantenbestand zich over het landen steeds verder uit. Zo verzorgt Total Safety Center al jarenlang alle bedrijfskleding voor De Klussenier in Nederland en België.

Er is in het uitgebreide assortiment een keur aan verschillende merken beschikbaar (o.a. 3M, Meindl, Tricorp, Lowa, Workzone, Sncikers enz.). In de eigen drukkerij worden logo’s en/of slagzinnen op de kleding aangebracht. Het onderscheidend vermogen van Eric en zijn team is het meedenken welk merk het beste past bij het bedrijf en het beschikbare budget en deze vervolgens snel en voorzien van eigen logo’s en andere bedrijfsuitingen te voorzien. Ook wordt actief samengewerkt met podologen en opticiens om schoenen en brillen op maat van de werknemer af te stemmen. Via een eigen webportaal kunnen werknemers onder regie en budget van hun werkgever zelf ook de bedrijfskleding online bestellen.

Duurzaamheid belangrijk

Bij Totale Safety Center is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt niet alleen duurzaam geproduceerde bedrijfskleding verkocht maar wordt oude en versleten kleding ook ingezameld. Dit gebeurt in de eigen vestiging aan de Hanzeweg in Deventer, maar ook bij de klant on site met speciaal daarvoor gemaakte inzamelboxen. Na inzameling wordt de ingenomen kleding vervezeld en worden deze vezels weer gebruikt bij nieuwe (bedrijfs)kleding. Voor de overheid als klant speelt ROI (Return on Investment) ook een belangrijke rol bij aanbesteding / aankoop van producten. ROI stelt dat bedrijven ook ruimte bieden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en Total Safety Center voldoet hier ruimschoots aan.

Export landen

België | Roemenië

Ceo

Total Safety Center | Eric Grolleman