gespecialiseerd in het real-time en wireless identificeren van objecten

TransQuest Tag & Tracing Solutions

gespecialiseerd in het real-time en wireless identificeren van objecten

Wist u dat achter elk schilderij in het Rijksmuseum een tag hangt die door TransQuest Tag & Tracing Solutions in Apeldoorn geleverd wordt? “Onze museum oplossing voor object detectie draait in de top 4 van de musea in Nederland”, vertelt Commercieel Manager Bart de Werd trots.

TransQuest is gespecialiseerd in het real-time en wireless identificeren van objecten, producten en personen. Hun technologie zetten ze in voor veiligheid-, beveiliging- en registratievraagstukken. Klanten zijn onder andere voedingsmiddelenbedrijven, maakbedrijven, logistieke bedrijven, musea, scholen en ziekenhuizen.

In 2017 is TransQuest gefuseerd met Atimo, een specialist in software voor urenmanagement. Beiden maken nu deel uit van AtiQx Holding B.V.

RFID

TransQuest is in 2002 opgericht met het idee dat met RFID de logistieke processen binnen bedrijven verbeterd kunnen worden. De Werd: “Wij keken naar RFID met een logistieke bril en zagen dat het volgen van de bewegingen van goederen identiek is aan het volgen van mensen. We zijn gestart met tracking en tracen van mensen in vooraf gedefinieerde omgevingen: wie is waar, wanneer, hoelang geweest?” In samenwerking met eindgebruikers zijn vervolgens allerlei functionaliteiten ontstaan: van handsfree toegangscontrole, aanwezigheid- en tijdsregistratie, urenverwerking en planning en evacuatiemanagement tot beveiliging van objecten en assetmanagement. TransQuest gebruikt voor haar toepassingen actieve en passieve RFID-techniek, biometrie en smart sensoring in combinatie met hun eigen softwareplatform ReQuest.

Benelux

Met ruim 40 medewerkers is een omzet gerealiseerd van 5 miljoen euro. 80% van deze omzet is afkomstig uit de Benelux. Daarnaast doet het bedrijf zaken in Spanje, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “Omdat een deel van onze oplossingen gebaseerd is op specifieke regelgeving, richten we ons op landen die daarin vergelijkbaar zijn” licht De Werd toe. De oplossingen voor toegangscontrole en veiligheid van medewerkers zijn minder gevoelig voor wet- en regelgeving en wereldwijd inzetbaar.

“Als we in het buitenland zitten, kikkeren we vaak mee met een Nederlandse klant. Zo hebben we voor een Nederlands offshorebedrijf de beveiliging van de haven in Angola gedaan. En zijn we via een andere klant weer betrokken geweest bij de bouw van de nieuwe spoortunnel tussen Zwitserland en Italië. Om de veiligheid van medewerkers te bewaken, hebben we elke medewerker voorzien van een tag en de locomotief uitgerust met een reader.”

 

 

Export landen

Benelux | Duitsland | Oostenrijk | Zwitserland | Spanje

Ceo

TransQuest Tag & Tracing Solutions | Bart de Werd