Trias Trailers

Trailerbouwer

In 1959 had een leraar aan de TU in Delft tijd over en begon hij driewielers te produceren die schillenboeren in die tijd gebruikten. Al snel gegroeide dit door naar de productie van alles op het gebied van materieel voor het B-E rijbewijs. Tegenwoordig is de Apeldoornse trailerbouwer echter volop bezig met het produceren van speciale voertuigen in de breedste zin van het woord. Met de bouw van speciale opleggers en aanhangwagens voor speciale toepassingen vestigde Trias een naam in dit segment. Bij Trias trailers werken 25 medewerkers.

Focus op maatwerk

TRIAS onderscheidt zich door zijn klantspecifieke aanpak. Elk project begint met een uitgebreid gesprek met de klant waarin alle specifieke wensen ter sprake komen en er samen gezocht wordt naar een ideaal voertuig. Vervolgens worden alle wensen in 3D uitgewerkt zodat de klant precies ziet hoe het er uit komt te zien. Eventuele extra wensen of veranderingen worden dan nog aangebracht. Uiteindelijk komt er een definitieve tekening ter goedkeuring.

Na de goedkeuring van de tekening worden alle onderdelen zoals lasersnijwerk, zetwerk, plasmasnijwerk en overig staalwerk besteld zodat er geproduceerd kan gaan worden. Dan worden alle staaldelen thermisch verzinkt, wat betekent dat alle delen volledig door een zinkbad van circa 400 graden gaan. Hierdoor bent u verzekerd van een duurzaam geconserveerd eindproduct. De levensduur van een Trias oplegger die thermisch verzinkt is gaat zo’n 40 jaar en meer mee. Ter vergelijk een gemiddelde trailer heeft een levensduur van 7 tot 10 jaar. Tel uit je winst!

Na het verzinken wordt het product afgemonteerd. Na een technische eindcontrole, wordt de wagen, indien noodzakelijk, door de RDW of TÜV gekeurd. Per trailer gaat er meestal tussen de 1.000 en 1.500 manuren werk in zitten. Op jaarbasis worden er zo’n 80 tot 120 trailers geproduceerd. Eén van de specialismen van het huis is de fabricage van trailers voor trucktransport. In Zwolle produceert Scania gemiddeld zo’n 100 trucks per dag. Die moeten allemaal door Europa vervoerd worden. Onder deze vervoerders zitten veel tevreden klanten van Trias. Directeur Leo Oosterkamp: “we zien veel trots bij onze klanten op het materiaal wat we voor hen hebben gemaakt en dat maakt ons weer blij. Onze orderportefeuille is goed gevuld en we zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet, we hebben daarom onlangs ook ons bedrijf uitgebreid zodat we nog beter uitgerust zijn voor de toekomst.

Export landen

België | Duitsland | Polen | Saoedi Arabië

Ceo

Trias Trailers | Leo Oosterkamp