Headless content management systeem

Tricktrack

Headless content management systeem

Jan-Pieter Kroezen van Tricktrack heeft een nieuw product ontwikkeld dat veel tijd, geld en moeite bespaart voor online marketeers én developers. Eén bericht verspreiden via alle online kanalen betekent voor veel online marketeers tig acties uitvoeren. “Zo’n bijtaak kost algauw twee uur per dag en dat is zonde van de tijd. Met ons systeem bespaar je dit”, zegt Kroezen.

Belevingsapp

Het idee van een headless content management systeem is ontstaan tijdens het ontwikkelen van apps en websites voor pretparken, festivals en steden. Bezoekers willen extra informatie over het programma op het juiste moment op de juiste plek. Zo hebben wij voor Antwerpen Zoo een App ontwikkeld waarbij de bezoeker bij alle attracties extra informatie kan krijgen, Dit kan achtergrondinformatie zijn over de dieren, de actuele voedertijden en een speurtocht voor de kinderen etc. Met deze app geven wij nog meer beleving mee aan de bezoekers”.

Dashboard voor alle platformen

Bij de ontwikkeling van de bezoekersapp voor de Apenheul bedacht Kroezen dat het beheer eenvoudiger moest kunnen: met één dashboard de informatie één keer invoeren en vervolgens bepalen via welke platformen dit gedeeld moet worden: internet, app en allerlei social media. Zo’n product bestond er in Nederland nog niet. Bij de bouw van de Apenheulapp is dit dashboard grotendeels ontwikkeld. Na doorontwikkeling is nu een eigen product ontstaan dat door Tricktrack vermarkt gaat worden; een headless content management system Bijzonder is ook dat de nieuwe privacyregelgeving in het product al verwerkt zal zijns. De gebruikers van het product hoeven daarom niet bang te zijn voor hoge boetes bij niet-naleving van deze regelgeving.

Kroezen verwacht veel van het nieuwe product: “We merken dat we in Nederland voorop lopen qua internettechnologie. Wij verwachten daarom niet alleen in Nederland goede zaken te kunnen doen, maar ook in het buitenland. In België hebben we al contacten, in het Verenigd Koninkrijk zijn er eerste contacten en resterende landen zullen snel volgen”.
Tricktrack verwacht dat binnen enkele jaren zo’n 1.000 accounts actief zullen zijn met behulp van zorgvuldig geselecteerde resellers die het product onder eigen label vermarkten.

 

 

Export landen

België

 

Ceo

Tricktrack | Jan-Pieter Kroezen