Trouw Nutrition

Dierenvoeding

Trouw Nutrition Benelux – Sloten, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en wereldwijde verkoop van kwaliteitsvoeders voor jonge dieren. De productie van de diervoeders vindt plaats in twee fabrieken, een fabriek in Sloten (Friesland) en de locatie in Deventer waar de eindproducten Sprayfo, Spraymes en Nuklospray worden gemaakt en het kantoor is gevestigd.
Het bedrijf is in meer dan 60 landen actief, met de melkpoederproducten die voor het jonge dier worden samengesteld. Steffen Rouwers (Manager Young Animal Feed Ruminants) is nu wereldwijd verantwoordelijk voor de kalverenmelken van Trouw Nutrition. “Door wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen jaren onder de noemer “LifeStart sets Life Performance” zijn de producten door ontwikkeld en kunnen we een hoogwaardig en duurzaam product leveren aan onze klanten”, vertelt Steffen Rouwers.

Kalf
Bij het grootbrengen van kalveren zijn de eerste acht weken van het jonge dier essentieel. Een goede start is bepalend voor een goede ontwikkeling. Dit draagt bij aan een duurzame melkveestapel. Een uitgebalanceerd dieet van hoogwaardige voeding is daarbij significant. Bij goede voeding in de eerste acht weken kan de eerste melkgift tot 1000 liter extra melk opleveren. Tel uit je winst als melkveehouder!

Big
Varkens (zeugen) kunnen niet altijd alle biggen van de nodige voeding voorzien. Hiervoor is het product Milkiwean Yoghurt ontwikkeld dat de eerste twee weken wordt bijgevoerd. Een extraatje! Biggen zijn vitaal en bereiken eerder een gezond gewicht, om uiteindelijk als varken te kunnen worden verhandeld.

Productie in twee fabrieken
Sprayfo is een hoogwaardig melkpoeder product, opgebouwd uit natuurlijk grondstoffen. In de fabriek in Friesland wordt zuivel met vloeibare vetten gemengd, die daarna gepasteuriseerd en gehomogeniseerd worden. Het product wordt gesproeidroogd tot een melk-vetkern. Dit zijn kleine vetbolletjes, omhult door melkeiwit voor het jonge dier. Deze manier van verwerking zorgt voor een maximale oplosbaarheid en vetverteerbaarheid. Het halffabrikaat wordt opgeslagen in grote silo’s en daarna getransporteerd naar Deventer. In de Deventer fabriek worden andere zuivel grondstoffen, vitaminen en mineralen toegevoegd en ontstaat uiteindelijk een samengesteld eindproduct voor kalf, big, lam, geit of veulen. “Als grote speler van fokmelken op de wereldmarkt wens je natuurlijk ook uit te breiden, je potentieel te vergroten”, vertelt Rouwers. “Met de huidige internationale positie en acquisities blijven we uitbreiden onder de vlag van Trouw Nutrition!”

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Trouw Nutrition | Steffen Rouwers