Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

specialist in koel/warmtepomptechniek

Uniechemie

specialist in koel/warmtepomptechniek

TripleAqua-Uniechemie. Verwarmen en koelen van gebouwen is verreweg de grootste verbruiker van fossiele brandstoffen. Dit moet veranderen. Uniechemie uit Apeldoorn, specialist in koel/warmtepomptechniek, biedt de oplossing met haar nieuwe warmtepomp genaamd “TripleAqua”; een complete klimaatinstallatie voor het verwarmen én koelen van gebouwen zoals bijvoorbeeld: kantoren, supermarkten en hotels. Haar slogan is “Heat, Cool and Store in one go”. TripleAqua is vergeleken met de traditionele klimaatinstallaties zo bijzonder omdat het 100% elektrisch is, tot 50% minder energie verbruikt, meer comfort biedt, eenvoudig te installeren is en werkt met een natuurlijk koudemiddel in een watercircuit. Een gebouw kan zo het hoogste energielabel A+++ verkrijgen.

De koel- en klimaattechniek ondergaan al vele jaren grote veranderingen. Uniechemie is daar nauw bij betrokken. Dat laat TripleAqua en vele door haar ontwikkelde systemen zien want Uniechemie is al bijna 70 jaar de leverancier van koudemiddel en componenten zoals compressoren, regeltechniek en produceert zij koel/vries installaties en warmtepompen. Een echte “business to business” markt. Op dit moment gaat circa 80% van alle producten naar Nederlandse bedrijven, voornamelijk installateurs. Geëxporteerd wordt hoofdzakelijk naar Europese landen, waaronder Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en België.

Van der Lande verwacht wel dat de verhouding tussen export en binnenland drastisch zal veranderen in de komende jaren: “de ontwikkeling van TripleAqua zal buiten Nederland voor een sterke groei zorgen. Volgend jaar verwachten we hierdoor al een verdubbeling. Koelen wordt steeds belangrijker in de klimaattechniek, een miljarden markt. Binnen enkele jaren zullen de 80-20 percentages omdraaien zo verwacht hij, 80% export en 20% Nederland.”

Uniechemie is in 1951 aan Kanaal Zuid in Apeldoorn begonnen met het produceren van veilige koudemiddelen, de nu verboden CFK’s. In de jaren daarvoor produceerde het bedrijf verfstoffen en leverde zij het daarbij gebruikte reinigingsmiddel aan een koeltechnisch bedrijf in Apeldoorn. Zo kwam zij in aanraking met de koeltechniek. De verfproductie werd afgestoten en in de koeltechniek heeft Uniechemie zich verder ontwikkeld. Inmiddels is het bedrijf onderdeel geworden van het Zweedse Beijer REF, werken er bij Uniechemie 50 medewerkers, die samen goed zijn voor een jaaromzet van circa 15 miljoen euro.

 

 

Export landen

Duitsland | Verenigd Koninkrijk | Scandinavië | België

Ceo

Uniechemie | Chris van der Lande