Specialist in koel/warmtepomptechniek

Celsis

Specialist in koel/warmtepomptechniek

Opgericht in 1941 is Celsis in Nederland de koeltechnische groothandel met de langste historie. Celsis ontwikkelt en levert compressor racks (unitbouw), is distributeur met een uitgebreid pakket en voorraad aan componenten en toebehoren, zoals chillers, condensing units, warmtepompen, air conditioning en service gereedschappen. Om dit aanbod compleet te maken beschikt Uniechemie over een eigen koudemiddel afdeling, inclusief laboratorium en recycling afdeling.

Celsis is in 1951 aan Kanaal Zuid in Apeldoorn begonnen met het produceren van veilige koudemiddelen. In de jaren daarvoor produceerde het bedrijf verfstoffen en leverde zij het daarbij gebruikte reinigingsmiddel aan een koeltechnisch bedrijf in Apeldoorn. Zo kwam zij in aanraking met de koeltechniek. De verfproductie werd afgestoten en in de koeltechniek heeft Celsis zich verder ontwikkeld. Inmiddels werken er bij Celsis Apeldoorn 40 medewerkers. Celsis maakt onderdeel uit van Beijer Ref AB, een wereldwijd actieve groep met 70 dochterondernemingen in Europa, Azië-Pacific en Afrika.

Uniechemie draagt graag bij aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten door het aanbod oplossingen op basis van laag GWP en natuurlijke koudemiddelen. Hiermee zorgt Uniechemie voor een lagere wereldwijde klimaatimpact. Een strategie die volledig in lijn ligt met de Zweedse moedermaatschappij Beijer Ref.

Celsis is de hoofdvertegenwoordiger in Nederland van Bitzer compressoren en condensors en is distributeur van zowel synthetische als natuurlijke koudemiddelen. Het totaalpakket van Celsis is door de loop der jaren verder gegroeid en bevat nu de levering van: – Een compleet assortiment van componenten voor de koeltechniek – Koudemiddelen – Compressorunits – Condensing units voor HFC, HFO en CO2. Uitgebreid met besturingstechniek voor compressoraggregaten, heeft Celsis een breed pakket van producten en diensten beschikbaar voor zowel de koel- als de warmtepompindustrie.”

Op dit moment gaat circa 80% van alle producten naar Nederlandse bedrijven, voornamelijk installateurs. Geëxporteerd wordt hoofdzakelijk naar Europese landen, waaronder Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en België. Celsis verwacht wel dat de verhouding tussen export en binnenland zal veranderen in de komende jaren:. Koelen wordt steeds belangrijker in de klimaattechniek, een miljarden markt. Naar verwachting zal de export de komende jaren sterk groeien.

Export landen

Duitsland | Verenigd Koninkrijk | Scandinavië | België | USA | Suriname | Maleisië

Ceo

Celsis | Chris van der Lande