100% natuurlijk hondensnacks

Uut Twello

100% natuurlijk hondensnacks

De naam geeft in het nedersaksisch al aan dat het gaat om producten Made in Twello. Delia van de Vrugt is hondenbezitter en gunde haar twee honden ook lekkere en gezonde snacks. Het zelf bakken van hondenkoekjes bleek erg bewerkelijk. Als bewoner van een boerderij aan de rand van Twello met een eigen bakhuis ontstond in 2013 het idee om hiermee vers vlees te gaan drogen tot hondensnacks. Dit is dermate succesvol dat zoon Joël inmiddels mede-eigenaar is geworden bij Uut Twelle.

Zeer natuurlijk

De producten worden dagelijks vers ingekocht bij slachterijen in Nederland. Deze worden direct schoongemaakt waarbij het vet wordt verwijderd, dit droogt namelijk niet. In de droogruimte, die aan de hoogste hygiënische eisen voldoet, worden deze op natuurlijke wijze gedroogd. Het resultaat is een 100% natuurproduct zonder conserveringsmiddelen, geur-, kleur- of smaakstoffen.

Uitgebreid assortiment

De producten zijn in zeer veel verschillende variëteiten te verkrijgen. Een kleine greep uit het assortiment: runderluchtpijpen, bullenpeesjes, stukjes long, kippenmaagjes en runder- en varkensoren aan toe. Ook zijn snacks te verkrijgen van lams-, geit of paardenvlees. De menukaart voor de hond is zeer uitgebreid. De producten worden na droging cellofaan verpakt en onder eigen merk verkocht.

De verkoop startte op de markt. De ambachtelijk gedroogde natuurproducten sloegen erg aan bij de bezoekers van de markt. Joël: “we horen graag van de baasjes wat de honden vaak lekker vinden en of er soms bijzondere allergieën zijn, waar rekening mee moet worden gehouden. Daarop stellen wij bepaalde producten voor en laten de honden even proeven. Dit is bijna altijd raak, ze duiken er direct op. De honden zijn onze beste ambassadeurs. Uut Twelle staat op de markten in Epe, Twello, Eerbeek, Apeldoorn en Deventer en kent een grote schare aan vaste klanten, of beter gezegd fans.

Webshop steeds belangrijker

De markt is nog steeds belangrijk voor Uut Twelle. Het directe klantcontact is zeer waardevol en brengt ook nieuwe productideeën aan. Veel bezoekers komen echter buiten de regio als toerist naar de markten en willen bij thuiskomst de producten ook blijven kopen. De webshop biedt hiervoor uitkomst. Daar kunnen zij bestellingen plaatsen uit meer dan honderden producten. Joël: “het leuke is dat we zo ook aan een paar vaste klanten uit België en Duitsland zijn gekomen. Er zijn niet veel bedrijven die 100% natuurlijke hondensnacks produceren.

Nieuwe locatie

De groei van de verkopen maakt dat uitbreiding van de productiecapaciteit nodig is. Een grotere droogruimte waardoor meer producten tegelijk gedroogd kunnen worden wat tijd en energie scheelt. Een kavel hiervoor is al aangekocht, uiteraard in Twello!

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Uut Twelle | Delia van de Vrugt