Automotive

V-Tron

Automotive

V-Tron is een innovatief bedrijf dat automobilisten in staat stelt om zich sneller, veiliger en duurzamer te verplaatsen. Dit alles met in het achterhoofd de zelfrijdende auto. Het bedrijf gelooft in een maximale gebruikersbeleving waarbij zelfbeschikking, gelijkheid, verantwoordelijkheid en harmonie centraal staan. V-Tron met haar hoofdkantoor in Deventer, heeft daarnaast vestigingen in Helmond, Düsseldorf en München.

Directeur Wim Vossebelt: “We lopen in Nederland voorop in de wereld qua mobiliteits- en verkeersmanagement. Naast relatief traditionele producten als track-and-trace, ritregistratie en fleetmanagement gaan onze producten veel verder. Een relatief nieuw product is de Connected Car. Door het combineren van verschillende communicatietechnologieën zoals 4G en WiFi ontstaat er een wisselwerking tussen de wegkant en voertuigen onderling. Wij bieden dit product aan bij eindgebruikers via onze partners zoals Fleetowners, verzekeringsmaatschappijen en leasebedrijven”.

Uniek systeem in Afrika
Voor de auto’s van Internationale hulpverleningsorganisaties heeft V-Tron in diverse Afrikaanse landen een veiligheidsproduct gemaakt. Er is een verbinding gemaakt waardoor informatie over de steeds veranderende veiligheidssituatie in regio’s en op wegen realtime aan de auto’s worden doorgegeven. De systemen van V-Tron zijn in de wereld dermate uniek dat er weinig concurrentie is. V-Tron is zich aan het oriënteren op een vestiging in Amerika en hoopt in dit werelddeel ook snel voet aan de grond te krijgen.

Waarschuwingssysteem
V-Tron werkt continue aan nieuwe producten zoals een onderling waarschuwingssysteem voor auto’s dat nu door wegbeheerders getest wordt. Sensoren in de auto registreren bijvoorbeeld gladheid op de weg en waarschuwen via een centrale cloud direct andere auto’s die het wegdeel met de geregistreerde gladheid naderen.

Autonoom rijden
Een noviteit waar veel belangstelling voor bestaat, is het autonoom rijden. De techniek hierin is al vergevorderd. Zo zijn er al proeven geweest met een treintje aan vrachtwagens, voorop rijdt een vrachtwagen met chauffeur gevolgd door twee onbemande voertuigen die de eerste wagen automatisch volgen. V-Tron is natuurlijk leverancier van deze techniek welke ook beschikbaar is voor personenauto’s. V-Tron verwacht nog verder te groeien in het buitenland. Zo staat een vestiging in Canada in de planning. Nu komt ongeveer 50% van de omzet uit het buitenland.

Export landen

België | Duitsland | Tsjechië | Oostenrijk | Zwitserland | Canada | Niger | Centraal Afrikaanse Republiek | Congo

Ceo

V-Tron | Wim Vossebelt