Stalen buizen en Buistoepassingen

Van Leeuwen

Stalen Buizen en Buistoepassingen

De Van Leeuwen Buizen Groep is een internationaal opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Het familiebedrijf, met hoofdkantoor in Zwijndrecht, is in 1924 opgericht en actief in vrijwel alle industriële sectoren. De Groep telt, inclusief recent overgenomen Benteler Distribution, tegen de honderd vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Amerika. Van Leeuwen’s 2.700 medewerkers hebben specialistische kennis van sourcing, bewerkingen, projectmanagement, logistiek en voorraadplanning, en werken nauw samen met klanten in haar markten. De combinatie van wereldwijde logistiek en kennis van producten en toepassingen bij klanten, maakt Van Leeuwen toonaangevend en onderscheidend in haar markten.

Van Leeuwen Deventer

Van Leeuwen Buizen Groep Precisie heeft in Deventer een vestiging voor de afdeling Precisie met 52 medewerkers. Van Leeuwen Precisie is de specialist op het gebied van stalen precisiebuizen en andere precisieproducten waaronder cilinderbuizen, hydrauliekleidingen, assen in geschilde, geslepen en hardverchroomde uitvoering en diverse componenten. Met het hoogwaardige en diverse assortiment richt het bedrijf zich op het leveren van (totaal)oplossingen voor de werktuigbouw, hydrauliek, automotive en meubelindustrie.

Uitgebreide voorraden

Van Leeuwen Precisie onderscheidt zich door uitgebreide voorraden van precisieproducten. Commercieel directeur Johan Meijer: “Onze Deventer vestiging is daarmee uniek. We hebben ruim 5.000 ton aan voorraad liggen die binnen 24 uur geleverd kan worden aan de klant. Vanuit Deventer leveren wij aan ongeveer meer dan 1.200 klanten”. Naast levering vanuit voorraad levert Van Leeuwen Precisie ook aanvullende diensten als: zagen, ontbramen, wassen, boren en honen. Het klantenbestand is zeer divers. Zo levert Van Leeuwen Precisie dagelijks aan vrachtwagenfabrikant DAF en busproducent VDL. Bijzonder is dat veel producten via DAF vervolgens geëxporteerd worden naar DAF Brazilië. Directe export vindt naar veel landen plaats. Zo worden hoogwaardige cilinders geëxporteerd naar het hoge noorden van Finland voor bosbouwmachines, naar Rusland voor brandweerwagens en landbouwcombines en naar Duitsland naar de marktleider hydraulische kranen: Liebherr.

Exportambitie

Momenteel komt 20% van de omzet uit export. De mogelijkheden voor verdere groei in export zijn groot. Van Leeuwen heeft onlangs Benteler Distribution overgenomen in Duitsland en via hen wordt sterke groei in Duitsland en de rest van de wereld verwacht. Door de overname is het aantal exportlanden van ongeveer 25 gegroeid naar bijna 50 landen in alle continenten van de wereld.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Van Leeuwen | Johan Meijer