Staalconservering

Van Merksteijn Staalcoating

Staalconservering

Van Merksteijn staalcoating is een familiebedrijf met ruim 50 jaar ervaring in het conserveren van stalen constructiedelen. Van Merksteijn staalcoating B.V. beschikt over 60.000 m2 bedrijfsruimte, waarvan bijna 30.000 m2 productieruimte. De 250 medewerkers van het bedrijf verwerken in ploegendienst bij een maximale productie tot circa 600 ton staal per dag.

Producten & Diensten

Op het gebied van staalconservering is Van Merksteijn een echte pionier. Het beschikt over een van de grootste en modernste poedercoatstraten in Europa. Sinds 2010 is er een volledig geautomatiseerde robot natlaklijn aanwezig. Hiermee is Van Merksteijn staalcoating B.V. het eerste bedrijf in haar branche dat op deze schaal het natlakproces automatiseert. Een nieuw product is Chartec, een door Van Merksteijn ontwikkelde, unieke brandwerende coating die snel uithardt en ook zeer sterk is (dat betekent minder bijwerken op locatie). Vanuit de petrochemie is hier veel belangstelling voor. Sinds kort beschikt Van Merksteijn Staalcoating ook over een handstraalcabine en kan dus ook complexere constructies conserveren.

De opdrachtgevers zijn voornamelijk staalbouwbedrijven in de Benelux en Duitsland. Zij leveren dagelijks met tientallen vrachtwagens de staalconstructies in Raalte aan. Deze worden met poedercoating van een verflaag voorzien of via natlakken. De constructies vinden dan hun weg naar bouwconstructies door heel Europa en soms daarbuiten (o.a. een vliegveld in Tanzania). Hier zitten bijzondere gebouwen bij zoals stadions (Alkmaar, Utrecht, Dortmund en Sotchi), distributiecentra (Action, IKEA), stations (Arnhem) en andere bedrijfsgebouwen zoals een datacentrum van Google. Het bijzondere is dat medewerkers van Van Merksteijn soms naar deze locaties vliegen om de staalconstructies bij te lakken.

Exportambitie

Van Merksteijn verwacht dat de huidige groei aanhoudt. Door de focus op grote volumes en automatisering is het coaten door van Merksteijn prijstechnisch gunstig. Een nieuwe stap is de verdubbeling van de capaciteit van de poedercoatlijn met 50% per 1 januari 2020. Ook wordt veel verwacht van de nieuwe lijn brandwerend coaten. Het exportdeel van de omzet zal evenredig meegroeien.

Export landen

Benelux | Duitsland |

Incidenteel | Buiten Europa

Ceo

Van Merksteijn Staalcoating | Peter van Merksteijn